x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Debut în grupele Europa League. Meciuri din trei în trei zile pentru campioană

Debut în grupele Europa League. Meciuri din trei în trei zile pentru campioană

de Adi Munteanu    |    19 Sep 2019   •   08:25
Debut în grupele Europa League. Meciuri din trei în trei zile pentru campioană

Echipa antrenată de Dan Petrescu debutează diseară în grupele Europa League contra formației italiene Lazio Roma, câștigătoarea Cupei Italiei și clasată pe locul 8 în sezonul trecut din Serie A. Calculul hârtiei ar arăta că lazialii ar fi ușor favoriți, mai mult prin prisma campionatului din care vin. Însă CFR Cluj este totuși echipă campioană, iar în preliminarii a demonstrat că este în stare să facă rezultate mari. Apoi, după numai trei zile, urmează meciul cu FCSB, pe Arena Națională.

 

Zile grele pentru campioana României: în trei zile are de disputat două meciuri dificile, cu Lazio Roma și cu FCSB, dar antrenorul Dan Petrescu a mai aliniat două echipe diferite în acest sezon, una în Europa și alta în Liga 1. În mod normal, prioritatea este pe meciurile din grupa E a Europa League, din care mai fac parte Rennes (Franța) și Celtic Glasgow (Scoția), și concentrarea pe un parcurs cât mai lung în primăvara europeană. Petrescu este optimist: „Eu cred că asta ar fi șansa noastră, să ne ia puțin de sus și să ne subestimeze, să se concentreze pe campionat. Poate la meciul cu noi vor folosi fotbaliști care joacă mai puțin, sperăm să ne subestimeze, suntem capabili de surprize, sper să o facem din nou, așa cum ne-a reușit la Glasgow, în preliminarii. Dar Lazio poate câștiga competiția fără probleme”.

Dacă CFR este liderul Ligii 1, Lazio este pe locul 9 în Serie A, iar în ultima etapă a furnizat și o surpriză neplăcută suporterilor: înfrângere la codașa SPAL. Lazio a deschis scorul în minutul 17, prin Ciro Immobile. Gazdele au revenit în a doua repriză, egalând prin Andrea Petagna, pentru ca în minutele de prelungire Kurtici să aducă victoria pentru Spal. A fost prima victorie pentru Spal în noul sezon din campionatul Italiei, în timp ce Lazio a suferit prima înfrângere, după trei etape.

Meciul CFR - Lazio este programat la ora 19:55. De la aceeași oră se joacă și celălalt meci al grupei, Rennes-Celtic. Din păcate, Dan Petrescu nu îi poate folosi în echipa de start pe Culio și pe Vinicius, ambii accidentați, și nici pe golgheterul Țucudean, retras din activitate până la sfârșitul anului. Astfel, „11”-le probabil ar putea fi: Arlauskis, Camora, Mureșan, Burcă, Susici - Djokovici, Bordeianu, Luis Aurelio - Omrani, Rondon, Ciprian Deac.

 

 

×