x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dedu se intoarce la Steaua

Dedu se intoarce la Steaua

13 Mai 2004   •   00:00

Unul dintre cei mai titrati handbalisti romani, Alexandru Dedu, actualmente jucator la FC Porto, va reveni in Romania.

CATALIN FAINISI

Contractul sau cu gruparea lusitana este scadent in aceasta vara. Romanul, in varsta de 32 de ani, este unul dintre cei mai buni jucatori din istoria handbalului portughez. El a venit la FC Porto in debutul sezonului 2000/2001.

TRIST. „Mi-as fi dorit sa mai raman un an sau doi aici, fiindca simt ca mai pot juca mult timp. Mi-ar fi placut sa-mi inchei cariera aici, dar, daca nu este posibil, o sa-mi vad de viata mea", a declarat pivotul roman, care ar dori sa ramana in Portugalia.

ROMANIA. Handbalistul nu exclude posibilitatea revenirii la fosta sa echipa, Steaua. „Daca nu am oferte bune de aici, ma voi intoarce acasa, poate la Steaua, unde handbalistii sunt platiti bine acum", a adaugat Dedu, care a criticat conducerea clubului pentru faptul ca nu-si pastreaza jucatorii de baza. „Este trist ca o echipa atat de mare precum Porto nu e capabila sa-si pastreze o echipa cu care ar putea face multe performante pe plan european", a incheiat romanul.

Palmares impresionant

Inainte sa ajunga la FC Porto, cu care a castigat 3 titluri de campioana, doua Supercupe si o Cupa a Portugaliei, Dedu a jucat pentru Steaua Bucuresti, dupa care, in 1995, s-a transferat FC Barcelona. Aici a avut cele mai mari succese din cariera: 4 titluri ale Spaniei, 3 Cupe ale Campionilor Europeni si doua Supercupe ale Europei. Ca „tricolor", cea mai mare performanta a lui Dedu o reprezinta ocuparea locului 3 la Campionatele Mondiale din Suedia, din 1990.

×
Subiecte în articol: sport