x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport "Devenise apăsător"

"Devenise apăsător"

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    12 Feb 2010   •   00:00
"Devenise apăsător"
Sursa foto: Cristi Preda/GAZETA SPORTURILOR/INTACT IMAGES

Ladislau Bölöni consideră justă măsura îndepărtării sale de la cârma formaţiei belgiene Standard Liege şi admite faptul că i-ar fi fost imposibil să îndrepte lucrurile dacă ar fi rămas în funcţie.



Pus pe liber miercuri seară, la trei zile după ce Standard a suferit o nouă înfrângere în campionat, 0-1 pe terenul lui Genk, Ladislau Bölöni a recunoscut că şi el poartă o parte din vină pentru situaţia în care se găseşte campioana Belgiei.

"Am discutat cu oficialii clubului, nu exista altă soluţie, aşa că mi-am reziliat contractul de comun acord, am decis să mă opresc aici. Deja devenise prea greu pentru mine să continuu, atmosfera era apăsătoare pentru toată lumea şi situaţia era dificil de rezolvat. Există lucruri pe care aş fi putut să le anticipez mai bine şi probleme la care nu am găsit soluţii. Nu uit că am avut mulţi jucători accidentaţi în acest sezon, au fost cel puţin şase accidentări grave, iar parcursul nostru a fost complicat de la început. M-am confruntat cu mari dificultăţi şi, ştiind că nu mai am decât un an de contract, mi-a fost imposibil să am o viziune pe termen lung.

E mai bine că s-a terminat astfel, deşi nu-mi face plăcere", a declarat tehnicianul român pentru France Football. După 25 de etape, Standard este abia a şasea în clasamentul întrecerii din Belgia, cu 35 de puncte, la 19 lungimi în spatele liderului Anderlecht. Chiar dacă nu a stat pe banca tehnică a lui Standard decât un sezon şi jumătate, Loţi Bölöni a reuşit să-şi îmbogăsească palmaresul cu un titlu şi o Supercupă a Belgiei, ambele câştigate în faţa marii rivale, Anderlecht. Aceste trofee li s-au adăugat celorlalte trei cucerite cu Sporting Lisabona, campionatul, Cupa şi Supercupa Portugaliei.

Bölöni, în "Groapă"? Totul depinde de bani

Demis de la Standard, Ladislau Bölöni ar putea ajunge din vară la Dinamo. Curtat intens în ultimii doi ani de conducătorii "câinilor", antrenorul aşteaptă deocamdată să vadă ce oferte va primi, iar dacă nici una nu-i va fi pe plac, poate opta pentru a veni la negocieri cu Dinamo. Totuşi, marea problemă care ar putea împiedica realizarea mutării o reprezintă salariul lui Bölöni. Conform unor surse, şefii "câinilor roşii" trebuie să scoată din buzunar cel puţin 500.000 de euro pe an pentru a-l aduce pe Loţi. De asemenea, Bölöni este decis să ceară, din vară, un buget serios pentru transferuri, în timp ce Cristian Borcea şi compania şi-ar dori să meargă mai degrabă pe mâna tinerilor. Interesul lui Dinamo a fost anunţat şi în presa belgiană de miercuri, jurnaliştii din Liege speculând faptul că cheia mutării o reprezintă implicarea lui Giovani Becali, un apropiat atât al lui Bölöni, cât şi al celor din Ştefan cel Mare. Nu-i exclus însă ca Loţi să-şi găsească rapid un angajament tot în stăinătate.

×
Subiecte în articol: sport