x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dezastrul financiar bate la uşa Primera Division

Dezastrul financiar bate la uşa Primera Division

de Ovidiu Ciutescu    |    21 Apr 2009   •   00:00

Cluburile spaniole de fotbal se află în pragul dezastrului financiar şi doar adoptarea urgentă a unor măsuri ar putea remedia situaţia, a declarat preşedintele clubului de primă ligă Osasuna, Francisco Izco.



În opinia lui, cluburi care nu au forţa lui Real Madrid sau a Barcelonei au trăit prea multă vreme peste posibilităţile lor, cheltuind exagerat şi înglodându-se în datorii, iar acum lucrurile au ieşit de sub control.

În prezent, numeroase cluburi mici sau medii sunt ameninţate de faliment, în contextul severei recesiuni traversate de Spania. Astfel, Valencia, de două ori finalistă a Ligii Campionilor, a admis că ar putea să-i vândă pe câţiva dintre cei mai buni jucători. Gruparea a fost nevoită să amâne plata salariilor şi să sisteze construirea unui nou stadion.

Potrivit lui Jose Maria Gay, profesor de contabilitate la Universitatea din Barcelona, citat de Agerpres,  datoria cumulată a celor 20 de cluburi din Primera Liga se ridică la aproximativ 3,9 miliarde de euro. Izco a declarat că "lumea fotbalului nu este imună la situaţia economică generală". El consideră că impactul crizei financiare va fi probabil mai evident în sezonul următor.

×
Subiecte în articol: sport