x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Diana Kipyokei, suspendată 6 ani pentru dopaj, rămâne fără titlul de campioană la maratonul din 2021

Diana Kipyokei, suspendată 6 ani pentru dopaj, rămâne fără titlul de campioană la maratonul din 2021

de Redacția Jurnalul    |    20 Dec 2022   •   21:45
Diana Kipyokei, suspendată 6 ani pentru dopaj, rămâne fără titlul de campioană la maratonul din 2021

Kenyanca Diana Kipyokei a fost suspendată pentru 6 ani pentru utilizarea de substanțe interzise și a rămas fără titlul de campioană la maraatonul din 2021, a anunțat marți Athletics Integrity United (AIU). Și compatrioata sa, Purity Rionoripo, a fost suspendată din același motiv pentru 5 ani.

Kenyencele Diana Kipyokei și Purity Rionoripo au fost interzise pentru șase și, respectiv, cinci ani, pentru utilizarea de substanțe interzise, a anunțat marți Athletics Integrity United (AIU).

Rezultatele lui Kipyokei au dus la suspendare provizorie începând cu 11 octombrie 2021, potrivit The Guardian.

După suspendarea provizorie, ea a fost descalificată și a rămas fără titlul de campioană a maratonului feminin de la Boston din 2021.

Compatrioata sa, Betty Wilson Lempus, a fost acuzată că a luat substanțe interzise, precum triamcinolone acetonide, a arătat AIU.

Asociația atletică din Boston a precizat marți, într-un comunicat, că kenyana Edna Kiplagat a devenit campioană și este acum recunoscută ca dublă câștigătoare a maaratonului de la Boston (2017 și 2021).

Kipyokei, în vârstă de 28 de ani, este a doua câștigătoare a maratonului de la Boston care a fost deposedată de titlu în ultimul deceniu, după ce și kenyanei Rita Jeptoo a rămas fără titlul din 2014 din cauza unui test antidoping.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Diana Kipyokei dopaj