x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dictatura fanilor

Dictatura fanilor

14 Iun 2004   •   00:00

Organizatorii turneului final au luat masuri speciale pentru prevenirea incidentelor intre suporterii celor 16 tari participante la EURO 2004.

IONUTA PADURARU

Cu ajutorul autoritatilor din tarile de origine ale suporterilor cu potential violent, in special din Anglia si din Germania, in ultimele zile au fost impiedicati sa ajunga in Portugalia mai multi fani considerati "periculosi".

HOOLIGANS. Mai multi suporteri englezi, cunoscuti pentru acte de huliganism, au fost retinuti in cursul acestei saptamani in incinta unor aeroporturi din Marea Britanie. Aproximativ 2.700 de "hooligans" identificati de autoritatile engleze vor fi impiedicati sa intre pe teritoriul Portugaliei in perioada Euro 2004.

INTERDICTIE. De asemenea, nu li s-a permis plecarea spre Portugalia unui numar de 8 suporteri germani, cunoscuti pentru acte de violenta. Mai mult, autoritatile germane au avertizat peste 130 de suporteri care au plecat deja in Portugalia ca vor fi pedepsiti cu severitate daca vor provoca incidente.

EXUBERANTA. Dintre suporterii care au ajuns deja in Portugalia, cei mai exuberanti sunt cei ai Croatiei. Mai multi fani ai lui Prso&Co le-au aratat fundul unor suporteri elvetieni, impreuna cu care au urmarit meciul de deschidere a CE. Croatia si Elvetia au jucat aseara, facand parte din grupa B, alaturi de Franta si de Anglia.

Arestari inaintea meciului de deschidere

15 persoane, dintre care 5 sunt banuite de apartenenta la o celula terorista, au fost arestate, la Porto, cu o zi inaintea meciului de deschidere a Campionatului European de fotbal. Politia a efectuat arestarile ca urmare a schimbului de informatii cu alte servicii specializate europene, dar nici un indiciu nu permite acuzarea acestor persoane, de origine araba, de pregatirea unui atentat terorist. Postul de radio care a difuzat informatia mentioneaza ca dintre cele 15 persoane, 8 au fost deja eliberate sambata, in timp ce alte 7, care detineau acte de identitate false, au fost deferite justitiei, urmand a fi expulzate. Autoritatile portugheze au anuntat ca operatiunea a fost una de rutina, neexistand informatii despre pregatirea unui atac terorist.

×
Subiecte în articol: sport