x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport „Din acest moment, Hermanstadt nu va mai duce lipsă de nimic!”

„Din acest moment, Hermanstadt nu va mai duce lipsă de nimic!”

de Adi Munteanu    |    05 Iun 2020   •   17:00
„Din acest moment, Hermanstadt nu va mai duce lipsă de nimic!”
În plină pandemie, când cluburile au făcut calcule cum să reducă cheltuielile și să trimită jucătorii în șomaj tehnic pe banii guvernului, familia Reghecampf a găsit o oportunitate de afaceri cumpărând o echipă din provincie, FC Hermanstadt. Tratativele au început, în deplin secret, în luna martie. De atunci familia Reghecampf a ajutat financiar clubul pentru a trece de perioada grea, apoi a achitat toate restanțele pentru ca echipa să obțină licența pentru anul viitor al Ligii 1. În cele din urmă, s-a realizat și tranzacția. Ana Maria Prodan a devenit proprietar pe jumătate din acțiunile clubului și a numit-o în acte pe fiica ei cea mare, Rebecca Dunitrescu Prodan, în vârstă de 21 de ani, în funcția de președinte al clubului. Desigur, fiica ei figurează doar în acte ca președinte al clubului din Sibiu, deoarece, dacă Ana Maria Prodan ar figura oficial în structura unui club și-ar pierde licența de impresar sportiv.
Noul conducător al clubului este, în acte, Rebecca Dumitrescu Prodan, fiica Ana Mariei Prodan din prima căsătorie, cu baschetbalistul Tiberiu Dumitrescu. Rebecca are 21 de ani și a locuit foarte puțin timp în România. Cea mai mare parte a vieții a trăit-o în Statele Unite, Germania, Italia și la Dubai, unde a fost model pentru mai multe case de modă, printre care și Dolce&Gabbana. Rebecca are însă o legătură și cu sportul: a jucat baschet timp de trei ani la o echipă studențească din Statele Unite.
 

Ana Maria Prodan a șocat din nou. Când atenția era acum îndreptată pe reluarea campionatului și a condițiilor draconice impuse de Ministerul Sănătății și Liga Profesionistă pentru disputarea partidelor, familia Reghecampf negocia discret preluarea unui club din Liga 1.
Investiția în club, ținută secret dar „consistentă”
Ana Maria Prodan nu a divulgat suma pe care o va pune la dispoziția echipei, însă a asigurat că din acest moment echipa nu va mai duce lipsă de nimic. „Condițiile de pregătire vor fi ca la orice echipă modernă din Europa. De asemenea sistemul de management al echipei va fi unul modern. Veți vedea, peste un an de zile toate echipele românești vor lua exemplul Sibiului”, a spus aceasta la o emisiune TV.
Numărul 1 în club:
 
 


Rebecca Prodan

 
 

Ana Maria Prodan nu va figura în acte în conducerea clubului deoarece ar pierde licența de impresar sportiv, fiind conflict de interese, însă „Numărul 1 în club va fi fiica mea, Rebecca, în vârstă de 21 de ani”. Nu s-a precizat ce înseamnă „Numărul 1 în club”, președinte sau director executiv, însă este sigur că nu Rebecca va conduce efectiv clubul, ci mama ei. De altfel, tânăra „Nr. 1” este în continuare un model de succes pe scenele de prezentarea modei și este puțin probabil ca această să stea la Sibiu și să semneze actele clubului.
„Vom aduce titlu la Sibiu!”
Ambiția noilor proprietari este ca din sezonul viitor echipa să se lupte an de an pentru cupele europene și, în cel mult trei ani să aducă și titlul de campioană la Sibiu. „Avem stadion, avem un public minunat și iubitor de fotbal, iar orașul merită tot ce este mai bun. Vom face o academie puternică... Veți vedea. Nu mă băgam în treaba asta dacă nu eram sigură că voi face performanță”, a spus Ana Maria Prodan.
Sibiul are tradiție în formarea de fotbaliști
Tradiția fotbalistică a Sibiului datează din 1913, când s-a înființat clubul Șoimii Sibiu. Acesta însă a dispărut în anul 2001. A doua echipă-fanion a orașului a fost Inter Sibiu, creată în 1982. Printre jucătorii care s-au format de-a lungul anului pe malul Cibinului sunt Radu Niculescu, Marius Baciu, Gheorghe Mihali, Ovidiu Maier, Cezar Zamfir, Ovidiu Tâlvan, Adrian Văsâi, Bogdan Zotincă, Bogdan Bucur, Dorinel Munteanu sau Mihail Majearu, acesta din urmă câștigător al Cupei Campionior Europeni cu Steaua, la Sevilla, în 1986.
 

Cei care conduc cluburile din România habar nu au de meseria asta, nu se pricep la fotbal, n-au nicio legătură cu fenomenul ăsta. Ce voi face la Sibiu va fi o lecție de management pentru absolut toate celelalte echipe din Liga 1. După primul an la Sibiu toate echipele din România vor copia modelul meu de business. Doar că trebuie să aibă și puterea de a aduce bani la echipă așa cum voi aduce eu. 
 


Ana Maria Prodan



Venim cu informații de ultimă oră și vești bune pentru tot ce înseamnă AFC Hermannstadt și fotbalul sibian! Cu puține momente în urmă, finanțatorii FCH au ajuns la o înțelegere cu familia Reghecampf, care se va implica în clubul nostru atât pe plan financiar, cât și pe plan sportiv. FCH intră astfel într-o nouă etapă la nivel de organizare administrativă, în care se anunță investiții importante pe termen lung. Avem acum un suflu nou, care dă un plus valoric clubului! Ne bucură prezența doamnei Anamaria Prodan Reghecampf în calitate de investitor în proiectul nostru.
Comunicatul emis de Hermannstadt

Prima măsură luată de noii șefi de la FC Hermanstadt a fost concedierea vechii conduceri a clubului în frunte cu Iuliu Mureșan și Răzvan Zamfir, „importați” în urmă cu doi ani de la CFR Cluj
 
 

 

×