x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo: Abdicarea simbolului

Dinamo: Abdicarea simbolului

de Mihai Igirosanu    |    19 Apr 2008   •   00:00
Dinamo: Abdicarea simbolului
Sursa foto: rpressport /

Dacă din punct de vedere al performanţei nu prezintă nici un interes, Dinamo continuă să rămînă în centrul atenţiei prin acţiunile bizare ale acţionarilor şi prin atmosfera tensionată.

Dacă din punct de vedere al performanţei nu prezintă nici un interes, Dinamo continuă să rămînă în centrul atenţiei prin acţiunile bizare ale acţionarilor şi prin atmosfera tensionată.

 

Incertitudinea în privinţa sosirii din vară a lui Mircea Rednic s-a spulberat. Surse apropiate clubului din Ştefan cel Mare susţin că majoriotatea covîrşitoare a acţionarilor i-a acceptat toate doleanţele antrenorului, decizie care implică marginalizarea aproape completă a administratorului-delegat, Cornel Dinu. Prin urmare, la finele acestui campionat, Procuroru’ va părăsi, aproape sigur, gruparea din Ştefan cel Mare.

 

RĂSTURNARE. Deşi urma să îndeplinească rolul de director tehnic, cu implicare directă în cadrul procesului de scouting, Dinu are şanse aproape nule de a mai rămîne în această poziţie extrem de importantă în cadrul unui club care se vrea european. Din cauza obsesiei lui Rednic de a tăia şi spînzura în privinţa transferurilor, rolul lui lui Dinu ar urma să se transforme într-unul pur decorativ. În aceste condiţii, mult mediatizata idee a înfiinţării unui puternic departament de scouting pare să rămînă doar o himeră, iar singurul om care va aduce jucători fiind antrenorul Rednic. Conform aceloraşi surse, preşedintele Nicolae Badea, unul dintre cei mai influenţi oameni din club, este persoana care a avut cuvîntul decisiv în parafarea înţelegerii cu Mircea Rednic. De asemenea, Badea a acceptat în întregime condiţiile impuse de Rednic, iar noul antrenor a început deja să caute soluţii pentru întărirea din vară a lotului. Totuşi, ieri, directorul executiv, Cristian Borcea, a încercat să liniştească apele: “Domnul Dinu va fi şeful departamentului de scouting, compus din Ion Moldovan, Cornel Ţălnar şi Iulian Mihăescu, foste glorii ale acestui club. E posibil să mai apară alte nume, de asta urmînd să se ocupe Rednic şi Dinu. Am stabilit şi programul de pregătire pentru vară, cînd vom efectua cantonamente în Franţa şi Germania, vom juca amicale în compania unor adversari puter­nici, precum Marseille, Lyon, Hamburg sau Duisburg”, a declarat Borcea. Dinu nu a putut fi contactat ieri.

 

Fără fani şi la 1 RON!

 Deşi conducerea clubului a decis în urmă cu două zile să stabilească la doar 1 RON preţul biletelor la tribunele I, a II-a şi la peluza Cătălin Hîldan pentru meciul cu Unirea Urziceni, programat duminică seară, de la ora 20:30, suporterii lui Dinamo tot nu se înghesuie să populeze tribunele. Pînă ieri, alb-roşii vînduseră doar 900 din totalul de 12.000 de tichete scoase la vînzare, iar premizele pentru ca Dinamo să-şi îmbunătăţească media extrem de scăzută de spectatori este extrem de redusă. Unul dintre motivele pentru care susţinătorii “cîinilor” continuă să rămînă departe de arena din Ştefan cel Mare chiar şi în condiţiile unui preţ modic al biletelor l-ar putea constitui şi atmosfera tensionată din interiorul clubului. În speranţa că suporterii vor veni, totuşi, la stadion, conducerea a decis ca biletele să se vîndă pînă duminică, la ora 19:30.
 
 

Confirmat

“E clar, nu trebuie să mai facă nimeni speculaţii pe această temă, Mircea Rednic este antrenorul nostru. Trebuie să cîştige titlul în fiecare an. Mircea are o clauză în contract conform căreia, dacă îl dăm afară trebuie să îi dăm 1 milion de euro,iar dacă pleacă el trebuie să ne dea aceiaşi bani”

 

Strategie

“Vom lua mai mulţi jucători, dar acum aşteptăm să se termine campionatul. În plus, vor reveni şi doi jucători împrumutaţi, Sergiu Homei de la Poli Iaşi şi Ilie Iordache de la Pandurii.Eu, oricum, rămîn la părerea că Dinamo are cel mai valoros lot din ţară chiar şi la ora actuală”

Cristian Borcea, director sportiv Dinamo

 

mihai.igirosanu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: sport dinamo rednic