x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Goian şi Izvoranu, la Terek

Dinamo - Goian şi Izvoranu, la Terek

de Daniel Stan    |    02 Feb 2009   •   00:00
Dinamo - Goian şi Izvoranu, la Terek

Oficialii din Ştefan cel Mare sunt aproape de a-i vinde în Rusia, la Terek Groznâi, pe Lucian Goian şi Izvoranu, pentru care ar urma să încaseze 700.000 de euro. La gruparea rusă a ajuns deja fostul atacant al Stelei, Arthuro



Abia reveniţi vineri din primul sta­giu de pregătire efectuat în Anta­lya, Lucian Goian şi Silviu Izvoranu s-au întors sâmbătă după-amiază în staţiunea turcă, unde s-au alăturat lotului lui Terek Groznâi. La gruparea din prima ligă din Rusia mai activează trei români, dintre care doi foşti dinamovişti, Mărgăritescu şi Florentin Petre, şi ex-rapidistul Daniel Pancu.

Mai mult, fostul atacant al Stelei, brazilianul Arthuro, a semnat deja cu Terek pe o perioadă de patru ani. Oferta ruşilor pentru cei doi "câini" este de 700.000 de euro, iar dacă totul va fi în regulă, jucătorii ar urma să încaseze salarii stagionale de 300.000 de euro pentru o perioadă de trei ani. Conducerea dinamovistă confirmă tratativele, însă susţine că încă nu s-a ajuns la un acord. "Este adevărat, Terek a făcut o ofertă pentru Lucian Goian şi Izvoranu, dar abia luni vom putea afla mai multe detalii despre transferurile celor doi", a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie, Nicolae Badea. Impresarul Victor Becali confirmă la rândul său: "Există discuţia, dar deocamdată nu s-a concretizat nimic. Aşteptăm răspunsul celor de la Terek în cel mai scurt timp".

L-AU VRUT ŞI PE GHIONEA

Totuşi, surse din cadrul clubului susţin că Lucian Goian şi Izvoranu sunt ca şi transferaţi, mai fiind de pus la punct doar câteva detalii legate de contractele celor doi. Aceştia au efectuat deja două antrenamente cu lotul lui Terek şi aş­teap­tă finalizarea tratativelor. Oficialii ruşi au trimis iniţial o ofertă pe adresa clubului Steaua pentru Sorin Ghionea, însă s-au speriat de preţul cerut de roş-albaştri, anume 1,5 milioane de euro. În plus, apă­ră­torul grupării din Ghencea ar fi anun­ţat că nici nu s-ar fi gândit să plece în Rusia.

Contra, mai la vară!
Pe lângă repatrierea lui Moţi, oficialii "câinilor" mai încearcă două transfe­ruri. Este vorba despre Cosmin Contra, în prezent la echipa spaniolă Getafe, o mai veche dorinţă a dinamoviştilor, şi despre brazilianul Cesinha, aflat sub contract cu Rapid. În privinţa lui Contra, lucrurile sunt complicate totuşi, după cum confirmă şi preşedintele executiv, Cristi Borcea: "Am discutat în mai multe rânduri cu Cosmin, însă are o situaţie mai specială. Aproape sigur nu putem să-l aducem acum, poate la vară. Oricum, suntem acoperiţi pe postul de fundaş dreapta, îl avem pe Blay, este şi Homei, care evoluează titular la echipa naţională de tineret". Oficialul roş-albilor s-a referit şi la Cesinha: "Nu ne interesează Cesinha, avem jucători mai buni ca el pe postul de mijlocaş stânga. Mircea Rednic are un lot din care mi-a zis că nu mai ştie ce să facă, pe cine să aleagă". Perioada de transferuri pentru Liga 1 se încheie la 28 februarie.

×
Subiecte în articol: sport terek