x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport DINAMO - HEERENVEEN 0-0 / "Batem la Sofia"

DINAMO - HEERENVEEN 0-0 / "Batem la Sofia"

de Sorin Anghel    |    22 Oct 2005   •   00:00
DINAMO  -  HEERENVEEN 0-0 / "Batem la Sofia"

"Cainii" nu au reusit sa treaca de modesta Heerenveen, reducandu-si sansele de a ajunge in primavara europeana, dar sunt increzatori pentru urmatoarele meciuri din grupa.

Remiza lui Dinamo, la prima aparitie in grupele Cupei UEFA, a starnit reactii adverse. Daca presedintele LPF, Dumitru Dragomir, a vorbit in bascalie despre meci, oficialii "cainilor" au adoptat o atitudine optimista, cu toate ca pe chipurile lor se putea citi nemultumirea.

EVALUARE. "Dinamo a fost o echipa de desculti, iar pe Heerenveen o batea si Vasluiul. Nu stiu ce s-a intamplat, s-au speriat si nu au stiut sa stea in ghete. Daca reuseau sa dea un gol, apoi le mai dadeau patru. Toate trei au sanse, acum m-am convins", a spus Dragomir despre Dinamo, care la ultimele trei meciuri pe teren propriu reusea sa inscrie cate cinci goluri.

SEDINTA. Imediat dupa incheierea partidei, vicepresedintele Gigi Netoiu si presedintele executiv Ioan Becali au traversat terenul si au mers la vestiare, unde au incercat sa-i incurajeze pe jucatorii lui Ioan Andone. In ciuda remizei care reduce in mod considerabil sansele de calificare ale "cainilor", Gigi Netoiu a incercat sa para optimist in continuare. "Nu s-a nascut inca echipa care sa castige tot timpul. In prima repriza ne-am creat trei ocazii si daca marcam altul era rezultatul. Acesta este fotbalul. Azi nu am reusit decat un egal, dar vom reusi sa invingem la Sofia. Mai avem sanse de calificare", a declarat "Comandantul". Si impresarul Victor Becali considera ca Dinamo a avut un meci mai slab, desi ocazii au existat. "Din punctul meu de vedere, Heerenveen nu este o echipa slaba. Nu putem spune ca Dinamo a facut un meci bun. Steaua a facut un meci foarte bun, dar asta nu inseamna ca Dinamo este mai slaba. Dinamo se vede in meciurile directe, meciurile din UEFA sunt altceva", a spus Becali.

OAIA NEAGRA. Unul dintre jucatorii lui Dinamo care a dezamagit a fost Florentin Petre. "Nu au fost mai tari olandezii, pur si simplu nu am avut noi realizarile de altadata. Nu ne-a fost teama, pentru ca ei nici nu au ajuns la poarta. Asta au si vrut, un rezultat de egalitate. Noi azi am jucat bine, dar nu am fost concentrati. Andone nici nu ne-a certat, pentru ca noi am jucat fotbal si singura vina a noastra este ca nu am bagat-o in poarta. Se poate spune ca am avut ghinion, pentru ca nici ei nu au ajuns la poarta noastra", a spus Petre, care, dupa meciul de joi, a devenit incert pentru intalnirea de maine, cu Sportul Studentesc.

ASTEPTARE


"Am avut si ghinion, pentru ca nu am reusit sa marcam. Am asteptat din clipa in clipa sa marcam, pana in ultimul minut, dar acesta este fotbalul. Si ei puteau sa scape pe contraatac si sa marcheze goluri, dar nu au reusit"
Florin Bratu
atacant Dinamo

MULTUMIT


"Acesta nu a fost meciul meu, am jucat modest. Sunt bucuros insa ca am obtinut un punct in deplasare. Avand in vedere desfasurarea jocului, nici nu meritam mai mult. Oricum, nu aceasta este adevarata fata a echipei noastre. Putem mai mult"
Huntelaar
atacant Heerenveen

INRAITI
Tehnicianul Ioan Andone isi doreste ca Dinamo sa recupereze la Sofia punctele pierdute miercuri seara. "Am facut o prima repriza buna. Am creat multa presiune in careul advers si doar lipsa de concentrare si determinare ne-a privat de gol. Ma asteptam, dupa ultimul lor meci, ca Heerenveen sa atace mai mult, dar s-au aparat si in noua, si in zece oameni, jucand la remiza. Repriza a doua s-a mai echilibrat si ne-am creat o singura ocazie prin Bratu. Nu vom merge in Bulgaria sa ne aparam, vrem toate cele trei puncte. Se pot obtine puncte si cu Marseille, si cu TSKA Moscova, mai ales daca moscovitii joaca la fel de prost. Francezii sunt favoriti pentru ca mai au doua meciuri acasa si pot face 9 puncte", a spus Ioan Andone.

PRESA OLANDEZA
"Heerenveen supravietuieste dominantei Dinamo", a titrat publicatia Voetbal International. "Heerenveen a rezistat ofensivei puternice create de a doua echipa din Romania si a castigat un punct. In ciuda presiunii facute, echipa romana nu a reusit sa-si creeze prea multe oportunitati de finalizare. Oamenii lui Verbeek nu au fost un real pericol pentru Dinamo", a notat sursa citata. Cotidianul De Telegraaf a notat: "Acest punct s-ar putea dovedi foarte important in economia grupei. Mijlocul echipei lui Andone cu greu l-a putut pune pe Bratu in pozitii favorabile". Site-ul lui Heerenveen precizeaza ca olandezii au scos un rezultat foarte bun. "In ciuda sprijinului celor 15.000 de suporteri fanatici, Dinamo nu a putut inscrie, desi a avut posesia mingii in cea mai mare parte a timpului."

×
Subiecte în articol: sport dinamo heerenveen