x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Lazio / Intraţi in grupele Ligii Campionilor!

Dinamo - Lazio / Intraţi in grupele Ligii Campionilor!

de Daniel Stan    |    28 Aug 2007   •   00:00
Dinamo  -  Lazio / Intraţi in grupele Ligii Campionilor!
Sursa foto: Gabi Arsenie/

După 1-1 la Roma, Dinamo forţează in această seară intrarea in premieră in grupele Ligii Campionilor. Meciul incepe la ora 22:00 şi va fi transmis in direct de Antena 1. • Lazio - Nu s-au antrenat

După 1-1 in prima manşă, la Roma, "căinii" pot da in această seară marea lovitură. Antrenorul Mircea Rednic este convins că pentru o parte dintre jucători acest meci reprezintă ultima şansă să atingă marea performanţă.

Totul sau nimic pentru campioana Romăniei! Visul de a atinge grupele Ligii Campionilor este mai aproape ca oricănd, insă Mircea Rednic avertizează că Lazio nu trebuie tratată in funcţie de rezultatul din tur, de pe "Olimpico".

PERICULOŞI. "Cert este că nu vom juca la 0-0. Am văzut Lazio in prima etapă de campionat, cu Torino, şi sperăm să nu facem greşelile torinezilor, care după 1-0 la pauză s-au retras in apărare. Atăt a aşteptat Lazio. Au avut 20 de minute de foc, perioadă in care au şi marcat de două ori. O echipă foarte periculoasă in ofensivă. Trebuie să fim inteligenţi", este de părere tehnicianul dinamovist. "Puriul" a mai adăugat referitor la calificarea in grupele Ligii: "Suntem pregătiţi din toate punctele de vedere. Ar fi cea mai mare performanţă după ’90 şi pentru o parte dintre jucători poate ultima şansă de a ajunge in grupele Ligii. Am rămas la Dinamo pentru performanţă, nu pentru bani. La fel găndesc şi jucătorii, nu-i interesează primele, ci doar calificarea".

OPORTUNITATE. Autorul golului dinamovist de pe "Olimpico", Ionel Dănciulescu, este optimist: "Avem o mare oportunitate şi nu vrem să-i dăm cu piciorul. Vrem să ne calificăm şi vom face tot ce ne stă in putinţă. Ne dorim această performanţă mai mult decăt orice". Atacantul "căinilor" a mai adăugat: "Vom aborda partida ca şi cum nu am marcat in prima manşă. Important este ca la final să ne bucurăm alături de suporterii noştri". La răndul său, căpitanul Claudiu Niculescu a declarat: "După Londra am putea fi al doilea oraş din Europa cu două echipe in grupele Ligii. Ar fi extraordinar pentru fotbalul romănesc să ne calificăm şi noi, şi Steaua. Este meciul vieţii pentru noi". Ieri-dimineaţă, "roş-albii" şi-au respectat ritualul dinaintea meciurilor importante, rugăndu-se la Mănăstirea Căldăruşani.

Jucători refăcuţi

După ce a avut infirmeria plină, Rednic este mulţumit de faptul că Florin Bratu, Pulhac, Mărgăritescu, Opriţa şi Vali Năstase se antrenează normal, fiind refăcuţi după accidentările suferite. "Sunt bucuros că am intregul lot la dispoziţie, mai puţin Zicu şi Moţi, cu probleme mai grave. Voi alcătui echipa şi in funcţie de starea gazonului. Mai sunt bucuros de faptul că stadionul va fi plin şi sunt convins că suporterii vor crea o atmosferă incendiară. De altfel, şi italienii au spus că la Bucureşti ii aşteaptă infernul", a mai adăugat Mircea Rednic. "Ieri, absolut toţi jucătorii s-au pregătit la capacitate maximă. Dacă nu ar fi fost refăcuţi, nu ar fi putut duce antrenamentul pănă la capăt. Dau asigurări că Vali Năstase poate rezista fără probleme", a confirmat şi preparatorul fizic Marco Oneto. Dinamoviştii au renunţat să se mai pregătească pe Stadionul "Naţional", mai ales că a şi plouat aproape două zile, antrenăndu-se in cantonamentul de la Săftica.

"Căinii" anunţă că vor ataca

Bun cunoscător al fotbalului italian, administratorul-delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, i-a sfătuit pe jucători să nu joace la trecerea timpului şi pentru conservarea rezultatului in faţa celor de la Lazio. Altfel, antrenorul Rednic s-a decis asupra formulei de joc şi mai avea ieri o singură dilemă: pe cine să aleagă pentru banda dreaptă, alături de ghanezul Blay, intre Hristu Chiacu şi Florin Bratu.

OFENSIVĂ. "Un meci de asemenea factură nu se poate juca cu găndul doar la a nu lua gol sau la alibi. Această stare de spirit a fost gonită din vestiarul lui Dinamo incă de pe vremea lui Traian Ionescu şi sper să nu existe la ora actuală. Intr-adevăr, trebuie să pornim de la ideea de a nu primi gol, dar nu baricadăndu-ne, ci punănd probleme, schimbănd direcţia de joc, pentru că Lazio are probleme in defensivă. Atunci cănd se verticalizează, fundaşii romani pot fi prinşi pe picior greşit, fie in lateral, fie cu spatele la poartă, pentru că sunt masivi şi lenţi", a declarat Dinu. Despre Lazio, oficialul dinamovist a spus: "Marele pericol il reprezintă poziţionarea lui Rocchi, care stă mereu la limita ofsaidului. Din fericire, nu joacă Mauri, care il servea in profunzime, ci Del Nero, care preferă mai mult pasele laterale. Cred că Stendardo va fi refăcut, iar el este cel mai experimentat jucător din defensiva lor şi nu va resimţi lipsa jocurilor".

Avertisment

Antrenorul Rapidului, fostul căpitan al lui Lazio Cristiano Bergodi, a acordat un interviu agenţiei italiene Ansa şi ii avertizează pe italieni. "Lazio este echipa mai puternică dintre cele două, dar trebuie să fie atentă la infernul care va fi creat la Bucureşti. Dinamo nu este o echipă bazată pe principii şi de aceea cred că Lazio va trebui să facă un joc tactic foarte bun. Vor trebui să nu se lase copleşiţi de atmosferă, deoarece in Romănia publicul este cu adevărat al 12-lea jucător", a spus Bergodi.

Tur 3 preliminar

Azi

21:00 (in tur)

Steaua Roşie - Glasgow Rangers 0-1

21:45

AEK Atena - FC Sevilla 0-2

22:00

Dinamo - Lazio Roma 1-1

22:05

FC Liverpool - Toulouse 1-0

Măine

19:00

Dinamo Kiev - Sarajevo 1-0

Şahtior Doneţk - FC Salzburg 0-1

20:30

Steaua - BATE Borisov 2-2

21:15

Beşiktaş - FC Zürich 1-1

21:30

Anderlecht - Fenerbahce 0-1

Slavia Praga - Ajax 1-0

Dinamo Zagreb - Werder Bremen 1-2

21:45

FC Copenhaga - Benfica 1-2

Celtic - Spartak Moscova 1-1

Rosenborg - Tampere United 3-0

Elfsborg - Valencia 0-3

22:05

Arsenal - Sparta Praga 2-0

×
Subiecte în articol: sport dinamo lazio