x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Mioveni 1-1 - Viitorul sună cam fals

Dinamo - Mioveni 1-1 - Viitorul sună cam fals

de Mihai Igirosanu    |    20 Aug 2007   •   00:00
Dinamo - Mioveni 1-1 - Viitorul sună cam fals

După al doilea pas greşit pe teren propriu, oficialii dinamovişti au luat foc. Cunoscut pentru calmul său, preşedintele Nicolae Badea a criticat atitudinea jucătorilor, insă antrenorul Mircea Rednic a cerut clemenţă.

DINAMO - DACIA MIOVENI 1-1 - "Căinii" s-au acoperit de ruşine

După al doilea pas greşit pe teren propriu, oficialii dinamovişti au luat foc. Cunoscut pentru calmul său, preşedintele Nicolae Badea a criticat atitudinea jucătorilor, insă antrenorul Mircea Rednic a cerut clemenţă.

Au marcat: Dănciulescu (’90+2)/ Daouda (’59)

Stadion: "Dinamo"

Spectatori: 3.000

Arbitri: T. Crăciunescu 6 - Ed. Ungureanu 7, D. Hărlab 7

Eliminat: Balauru (’90+4)

Tehnicianul dinamovist a atins penibilul la finele partidei cu nou-promovata Dacia Mioveni: "Arbitrajul a fost o ruşine!". La 10 zile distanţă de returul cu Lazio Roma, care ii poate duce, in premieră, pe "căini" in grupele Ligii Campionilor, declaraţia de neputinţă a "Puriului" ascunde multe necunoscute şi temeri.

SCUZE. In cel mai pur stil balcanic, Rednic a incercat să explice semieşecul in faţa anonimilor Hapaină, Chirciu, Vladu şi Balauru. "Am obţinut foarte puţin in acest meci. Cred că meritam mai mult, dar aşa a fost şi cu Vaslui. Am dominat jocul, ne-am creat ocazii, am luat gol din fază fixă, ceea ce e inadmisibil. Jucătorii nu au fost penibili, s-a acumulat oboseala, a fost şi stresul de la meciul cu Lazio şi, in plus, lipsesc patru, cinci titulari de anul trecut. Mi-e greu. Clar vor căntări mult punctele pierdute in acest inceput de sezon", a spus tehnicianul dinamovist. Antrenorul a continuat prin a critica nejustificat arbitrajul lui Teodor Crăciunescu. "Il face de răs pe taică-său, e o ruşine de arbitru. Şi UEFA, şi FIFA se dau peste cap să fie jocul mai spectaculos, mai cursiv, dar noi nu ştiu dacă am jucat o jumătate de oră. Jucătorii adverşi au tras de timp in permanenţă, au căzut, ieşeau afară, intrau din nou pe teren… Nici nu poţi să joci in astfel de condiţii. Pănă nota arbitrul, trecea o jumătate de oră, cred că nici nu ştie să scrie."

ACUZE. Cunoscut drept un om cumpătat şi calm, preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Dinamo, Nicolae Badea, n-a mai rezistat după meci şi a acuzat dur: "Chiar dacă au fost unele absenţe, unii dintre jucătorii la care a apelat Mircea Rednic au evoluat submediocru. In acest joc, Dinamo a avut un lot cu mulţi tineri, cărora cred că ar trebui să li se acorde mai mult credit in detrimentul unor jucători cu veleităţi, dar care dovedesc pe teren că mimează efortul. Din fericire, pentru că nu sunt mulţi, unii jucători riscă să trăiască din amintiri".

ECHIPELE:

Dinamo: Lobonţ 6 - Stoican 5 (’34 Blay 6), L. Goian 6, Şt. Radu 5, Izvoranu 5 - Ad. Cristea 5, Ropotan 5, Fernandes 4 (’67 L. Ganea 6), C. Munteanu 5 (’62 Chiacu 5) - Dănciulescu 6, Cl. Niculescu 4. Antrenor: Mircea Rednic

Dacia: I. Ilie 7 - Hapaină 7, Daouda 7, M. Olteanu 6, I. Baicu 6 - Chirciu 6 (’77 Balauru), Murgan 6 (’63 S. Trofin 6), L. Negoiţă 6, Vladu 6 (’61 A. Neagoe 6) - Lupaşcu 6, Cr. Bratu 6. Antrenor: Florin Marin

Stoican, ruptură musculară

Fundaşul dreapta al lui Dinamo, Flavius Stoican, a suferit o ruptură musculară, fiind schimbat in minutul 36 al meciului cu Dacia Mioveni. Accidentarea acestuia este o nouă problemă pentru antrenorul Mircea Rednic inaintea returului cu Lazio. "Ar fi o mare performanţă dacă ne-am califica, dar nu ştiu cu cine o să joc. L-am băgat pe Stoican şi după jumătate de oră a făcut ruptură. Nu ştiu ce se intămplă cu jucătorii noi care au venit. Toţi au probleme şi sunt nevoit să apelez la unii accidentaţi, cum a fost cazul lui Blay. Cănd mă găndesc la returul cu Lazio, nici nu ştiu pe cine o să bag. O să-l bag pe Dănciulescu fundaş dreapta", a spus Rednic.

Cu capul jos

La finele confruntării, jucătorii dinamovişti au evitat să discute cu reprezentanţii presei, părăsind stadionul cu capul plecat. Fundaşul central Ştefan Radu a declarat că el şi colegii săi trebuie să arate pe teren că Dinamo este o echipă valoroasă şi să vorbească mai puţin: "Suntem atăt de trişti că nici nu putem vorbi. Nici nu văd rostul vorbelor acum, trebuie să trecem la fapte", a spus fotbalistul dinamovist. Jucătorul Daciei Mioveni Ilie Baicu crede că bucureştenii nu s-au concentrat suficient: "Nu cred că dinamoviştii ne-au tratat de sus, dar nu s-au concentrat suficient. Pot trece de Lazio". "N-am vrut să mă răzbun pe nimeni, am petrecut o perioadă foarte bună aici. Dinamo nu a greşit faţă de mine. Eu le-am spus că vreau să plec şi gata, am plecat."

REALISM

"Am văzut o echipă care a vrut să căştige prin orice mijloace, care a apelat inclusiv la trageri de timp, şi altă echipă care nu a putut să se exprime in planul calităţii jocului şi in cel al execuţiilor individuale"

Nicolae Badea preşedinte CA Dinamo

CURAJ

"Ne găndeam că putem scoate un rezultat bun. Dacă a putut FC Vaslui, de ce să nu putem şi noi? De ce să-i ajutăm pe Dinamo? Suntem satelitul lui Dinamo? Nu cred. Am demonstrat că jucăm curat şi pe teren"

Mariko Daouda Dacia Mioveni

×
Subiecte în articol: sport dinamo mioveni