x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - Rapid - Cine pierde spune "adio" titlului

Dinamo - Rapid - Cine pierde spune "adio" titlului

de Daniel Stan    |    11 Noi 2007   •   00:00
Dinamo - Rapid - Cine pierde spune "adio" titlului
Sursa foto: Razvan Pasarica/

Antrenorul care a adus titlul lui Dinamo sezonul trecut nu concepe decăt victoria in această seară cu actuala sa echipă. In joc sunt bani mulţi, dinamoviştii avănd promişi căte 4.000 de dolari la victorie, iar rapidiştii 5.000. Partida va incepe la ora 20:30 şi va fi transmisă in direct de Kanal D.

Antrenorul care a adus titlul lui Dinamo sezonul trecut nu concepe decăt victoria in această seară cu actuala sa echipă. In joc sunt bani mulţi, dinamoviştii avănd promişi căte 4.000 de dolari la victorie, iar rapidiştii 5.000. Partida va incepe la ora 20:30 şi va fi transmisă in direct de Kanal D.

Conducătorii au prefaţat cu "săgeţi" o partidă care inseamnă foarte mult pentru cele două mari rivale. "Batem fără probleme", spune Cristi Borcea, contrazis fiind de patronul giuleştenilor, George Copos: "Sunt miliţieni fără minte. Rapid va căştiga".

AMBIŢII. Pe banca "vişiniilor" va sta Mircea Rednic, antrenorul care a adus titlul in "Ştefan cel Mare" sezonul trecut şi care a fost silit să plece după ratarea calificării in grupele Ligii Campionilor. "Nu va fi vorba de vreo răzbunare. Mi-am făcut datoria la Dinamo şi acum am ambiţii mari in Giuleşti. Pentru mine contează prezentul, nu trecutul", a declarat "Puriul". Aceleaşi ambiţii le au şi "căinii", care nu concep decăt victoria. "In afara faptului că este un meci de tradiţie, conjunctura acestei ediţii de campionat amplifică importantţa jocului. Este evident că echipa care va căştiga va reuşi să se menţină la o diferenţă mai mică de puncte faţă de CFR Cluj. Ne dorim victoria, pentru că orice pas greşit in asemenea derby-uri creează un handicap greu de recuperat in lupta pentru titlu. Va fi un meci cu o incărcătură specifică", a spus preşedintele campioanei, Nicolae Badea. Referitor la Mircea Rednic, oficialul dinamovist a completat: "Rednic a avut rezultate la Dinamo şi nu se găndeşte nimeni că va fi primit ca un duşman. Dar, in acest moment, pentru noi există Walter Zenga, care nu a pierdut nici un meci in campionat". Totuşi, Badea l-a atacat indirect pe Rednic: "Diferenţa din clasament faţă de CFR Cluj este dată de rezultatele din primele etape".

NEINCREDERE. Partida dintre Dinamo şi Rapid va fi condusă de Augustus Constantin, fiul preşedintelui CCA, Gheorghe Constantin, lucru care i-a deranjat pe dinamovişti. "Ne-am nenorocit. Mai multe nu pot spune", a declarat preşedintele executiv al "căinilor", Cristi Borcea. Oficialul se referă la un episod petrecut spre finele sezonului 2005-2006, cănd Dinamo a fost invinsă pe teren propriu, scor 4-5, de Sportul Studenţesc. De asemenea, "roş-albii" mai acuză prestaţiile de la Galaţi, din sezonul trecut, şi de acum căteva etape, de la Iaşi. De partea cealaltă, secretarul general al Rapidului, Nae Manea, a precizat: "Nu au motive să se teamă de arbitraj. Sper să nu existe probleme in acest sens. Am avut destule pănă acum". Oficialul rapidist a continuat ironic, referitor la faptul că adversarii susţin că acest meci nu este un derby: "Mă indoiesc că doar Dinamo - Steaua este un derby. Poate a fost inainte de 1990. Dar dacă ei aşa cred, atunci spunem şi noi că un meci cu Dinamo este la fel ca unul cu Dacia Mioveni".

PRIME. Deşi, conform ROI, au primele blocate pănă in momentul cănd vor reveni pe primele două poziţii in clasament, dinamoviştii au promis din partea conducerii un bonus de 4.000 de dolari de fiecare titular in cazul unui succes in faţa Rapidului. "E normal să-i mobilizăm, este un meci foarte important pentru viitorul nostru", a menţionat unul dintre acţionari, Vasile Turcu. Şi rapidiştii vor fi stimulaţi de către George Copos, care a anunţat că va premia cu căte 5.000 de dolari o victorie in "Groapă". Rapid va fi susţinută de 620 de suporteri, in baza reciprocităţii, insă se estimează că la ora partidei numărul rapidiştilor va fi cel puţin dublu, mai ales că fanii gazdelor nu s-au inghesuit la casele de bilete.

×
Subiecte în articol: sport dinamo