x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - S-a întors Rednic!

Dinamo - S-a întors Rednic!

de Daniel Stan    |    02 Apr 2008   •   00:00
Dinamo  - S-a întors Rednic!

Tehnicianul care a început sezonul pe banca dinamovistă, dar şi-a dat demisia după doar cinci etape a semnat pe doi ani, până la finele  actualului sezon urmând să-l supervizeze pe Cornel Ţălnar.

Tehnicianul care a început sezonul pe banca dinamovistă, dar şi-a dat demisia după doar cinci etape a semnat pe doi ani, până la finele  actualului sezon urmând să-l supervizeze pe Cornel Ţălnar.

 

 

Aşa cum directorul Jurnalului Naţional, Marius Tucă, a anticipat la Antena 1, în premieră, la ediţia specială din seara zilei de 21 martie, şi spre stupoarea lui George Copos, Mircea Rednic revine pe banca tehnică a echipei Dinamo.

 

 

TRATATIVE. Luni dimineaţă, Rednic s-a întors din Belgia, cam în acelaşi timp Gigi Mulţescu prezentându-şi demisia. După prânz, “Puriul” a fost chemat de fosta sa echipă, Rapid, pentru a-şi pune semnătura pe actul de reziliere a contractului. După-amiază, oficialii dinamovişti l-au contactat şi i-au propus un contract pe doi ani. “Este adevărat, am discutat cu conducerea lui Dinamo”, a recunoscut Rednic. Totul s-a decis ieri, după o nouă întâlnire, în jurul prânzului, între antrenor şi acţionari. “Mircea Rednic vine din vară, a şi semnat contractul pe doi ani. Aşa a fost dorinţa lui şi cerinţa noastră. Este posibil însă ca, în funcţe de rezultate, să-l rugăm să se ocupe de echipă mai devreme. Până atunci însă, de echipă se va ocupa Cornel Ţălnar”, a declarat unul dintre acţionari, Vasile Turcu.

 

 

ANTI-REDNIC. Un alt acţionar, Florian Walter, nu agreează revenirea lui Rednic: “Personal, sunt împotriva întoarcerii lui Mircea Rednic la Dinamo. Şi nu vreau să comentez mai multe”. De asemenea, Gigi Neţoiu, care are şanse mari să revină printre investitorii din Ştefan cel Mare, este total anti-Rednic, singurii conducători care îl acceptă pe “Puriu” fiind preşedintele CA, Nicolae Badea, şi preşedintele executiv, Cristi Borcea. Tehnicianul a venit la Dinamo în vara anului 2006, reuşind să califice echipa, în premieră, în “şaisprezecimile” Cupei UEFA. La finele sezonului 2006-2007, a reuşit cucerirea titlului cu numărul 18 din istoria clubului. A început pe bancă şi actualul sezon, însă, după ratarea calificării în grupele Ligii Campionilor şi după cinci etape de campionat, şi-a prezentat demisia.

daniel.stan@jurnalul.ro

 

 

Walter Zenga, la Catania

 

 

Fostul antrenor al “câinilor”, Walter Zenga, a semnat un contract până în vară, cu opţiune pe încă un sezon, cu echipa Catania, care ocupă momentan locul 16 în prima ligă din Italia, după 31 de etape. “Există pericolul retrogradării. Avem nevoie de multă concentrare şi seriozitate. Este destul de greu să faci schimbări majore acum, când mai sunt 7 etape, am nevoie de timp, însă vom încerca salvarea”, a declarat Zenga după prezentarea oficială.

 

 

Copos acuză

 

 

“Rednic face cea mai mare greşeală, el avea nevoie de continuitate. Este un antrenor foarte bun, ştie să pregătească o echipă, dar aşa nu se face performanţă. Poate şi noi suntem responsabili că nu i-am adus jucătorii la timp, în iarnă. Ceva s-a întâmplat şi în vestiar. Regret acum, cred că Rapid ar fi putut câştiga uşor acest campionat”, a declarat ieri George Copos.

 

 

Mulţescu se ia de Balaj

 

 

Fostul antrenor al “câinilor”, Gigi Mulţescu, consideră că arbitrul Cristi Balaj, care a oficiat duminică la partida pierdută acasă, scor 1-2, cu CFR Cluj, i-a grăbit plecarea din Ştefan cel Mare. “Această partidă a fost ca o finală pentru mine, iar prestaţia lui Balaj a influenţat rezultatul final al partidei. A fost o părere unanimă, a tuturor specialiştilor, că Dorsin trebuia eliminat în minutul 5, când a intrat cu talpa sus la Todorovski. Altele erau datele problemei dacă suedezul primea cartonaş roşu, avantajul numeric ar fi putut fi decisiv pentru noi”, a declarat tehnicianul, care a doua zi după meci şi-a prezentat demisia. Mulţescu s-a referit şi la relaţia cu jucătorii: “Nu pot să spun că m-am simţit trădat de fotbalişti, ci doar că am fost nemulţumit de randamentul unora dintre ei. Regret totuşi că nu am reuşit să realizăm obiectivul”.

×
Subiecte în articol: sport rednic