x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo - S-au "impăcat", dar nu este aşa

Dinamo - S-au "impăcat", dar nu este aşa

de Daniel Stan    |    27 Sep 2007   •   00:00
Dinamo - S-au "impăcat", dar nu este aşa

Deşi preşedintele Nicolae Badea a afirmat că, in urma unei intălniri intre suporteri şi jucători, părţile ar fi ajuns la un armistiţiu, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.

Deşi preşedintele Nicolae Badea a afirmat că, in urma unei intălniri intre suporteri şi jucători, părţile ar fi ajuns la un armistiţiu, lucrurile sunt departe de a fi rezolvate.

La finele partidei cu "U" Cluj, jucătorii dinamovişti au răbufnit la adresa suporterilor, care, supăraţi după ultimele rezultate, i-au contestat pe intreaga durată a meciului.

INTĂLNIRE. Cei mai reprezentativi dintre "căini", Claudiu Niculescu, Dănciulescu, Lobonţ şi Cătălin Munteanu, s-au intălnit cu facţiunile "Peluza Cătălin Hăldan" şi "Peluza Sud", insă discuţiile au degenerat după ce fanii au acuzat in continuare că au luat bani de la Gigi Becali la partida din finalul sezonului trecut cu CFR Cluj. Jucătorii au dezminţit, insă reprezentanţii galeriei s-au scindat, cei din "Peluza Sud" plecănd de la discuţii. Totuşi, preşedintele Nicolae Badea susţine că totul s-a rezolvat: "Sunt multe lucruri pe care suporterii le ştiu din surse anonime. Modul de manifestare de la partida cu Universitatea Cluj nu a fost specific. Avem nevoie de unitate pentru un interes comun, Dinamo, iar intălnirile dintre conducere, jucători şi fani trebuie să se facă periodic. Putem să ne gestionăm insuccesele fără să recurgem la mesaje agresive. Personal, consider acest conflict aplanat".

AMENINŢARE. In realitate, lucrurile stau altfel, o parte a fanilor ameninţănd că va continua protestele la adresa jucătorilor. In replică, aceştia, deşi au spus că, in aceste condiţii, ar dori să plece de la Dinamo, au lăsat de inţeles că lucrurile se pot rezolva. "A fost o discuţie civilizată cu suporterii, in care şi noi, şi ei am inţeles ce dorim unii de la alţii. Sperăm să redevenim aceeaşi echipă din sezonul trecut, iar ei aceiaşi fani. Am trecut peste divergenţe. Suntem convinşi că am avut o perioadă mai slabă şi cu ajutorul lor sperăm să trecem peste acest moment dificil", a declarat Claudiu Niculescu. Liderul galeriei dinamoviste, Elias Bucurică, a precizat: "Toţi am acceptat că este un moment dificil, iar conjunctura in care s-a ajuns aici nu mai contează. Important este ce vom face in continuare. Numai jocul şi rezultatele pot face uitate toate aceste probleme. Vom fi alături de echipă la meciul cu Progresul in Cupă, la Cluj, cu CFR, dar mai ales in Suedia".

Turcu: "Am dat bani galeriei!"

Cel mai hulit dintre conducătorii dinamovişti este Vasile Turcu, acesta susţinănd că a dat bani galeriei. "Sunt nişte profitori, nu altceva. Căt le-am dat bani am fost bun, acum mă injură. Aceşti presupuşi lideri de galerie trăiesc pe spinarea jucătorilor, a acţionarilor şi a punctelor de catering din stadion", a declarat acţionarul "căinilor". Acesta a fost contrazis de liderul galeriei, Elias Bucurică: "Noi ne autofinanţăm de ani buni, nu am luat bani de la conducere şi nici nu avem nevoie". Vasile Turcu a spus că va cere scoaterea punctelor de vănzare din stadion, care sunt luate in locaţie de gestiune de căţiva lideri ai galeriei, dar, in acelaşi timp, va cere şi protecţia poliţiei: "Să fie prosperi, dar pe banii lor, nu pe facilităţile noastre. Voi discuta şi cu ceilalţi acţionari şi voi propune ca aceste puncte de vănzare să nu mai existe. Sunt convins de ce va urma şi voi cere protecţia mea şi a familiei".

×
Subiecte în articol: sport