x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinamo – Steaua: Duelul fraţilor de suferinţă

Dinamo – Steaua: Duelul fraţilor de suferinţă

de Mihai Igirosanu    |    Marius Mihalcea    |    16 Mar 2010   •   00:00
Dinamo – Steaua: Duelul fraţilor de suferinţă
Sursa foto: /Intact Images/Gazeta Sporturilor

Cu o zi înaintea marelui derby, cele două tabere se confruntă cu probleme relativ asemănătoare. Antrenorii Ţălnar şi Stoichiţă suferă din cauza indisponibi­lită­ţilor de lungă durată sau de dată recentă, iar conducătorii au început din nou deja plictisitoarea gâlceavă ieftină.

Ultimele meciuri disputate în Liga 1 au lăsat urme adânci în loturile celor două rivale istorice. După remiza de la Cluj, "câinii" l-au pierdut sigur pe stoperul Dragoş Grigore, care s-a ales cu o fractură de peroneu şi a fost ope­rat duminică. Cel mai în formă atacant, Andrei Cristea, este incert din cauza unei contuzii puternice la genunchiul drept, iar Pulhac şi Scarlatache s-au ales cu ar­cadele sparte.

De partea cealaltă, victoria cu Oţelul a fost plătită scump de ste­lişti. Stoperul Jivko Jelev şi fundaşul stânga Artiom Karamyan sunt suspendaţi din cauza cumulului de cartonaşe galbe­ne, iar apărarea Stelei pare făcută praf. Ste­liştii au intrat ieri în cantonament, după ce antrenorul Mihai Stoichiţă a condus un antrenament tactic pe terenul central.


EMA DOLHA VA FI TITULAR CU STEAUA!
Antrenorul lui Dinamo, Cornel Ţălnar, a anunţat ieri că, deşi a gafat la Cluj, portarul Emilian Dolha va apăra în derby-ul de mâine seară. "Dolha nu numai că va fi în lot, dar va şi apăra contra Stelei. Eu am încredere în el şi sunt convins că miercuri va face un meci excelent. Eu sunt cel care răspund de rezultate şi voi merge în continuare pe mâna lui."
La rândul său, managerul sportiv al "câinilor", Florin Prunea, a subliniat starea de spirit care domneşte în "Ştefan cel Mare". "Meciul cu Steaua a început imediat cum s-a terminat partida de la Cluj. Băieţii vor da mai mult de sută la sută. Dinamo îşi doreşte mai mult decât Steaua să bată în acest meci." Atacantul Marius Niculae a completat: "Pentru suporteri, meciul cu Steaua contează cât un întreg campionat!".


STELIŞTII JOACĂ PE 4.000 DE EURO
Gigi Becali le-a dat o veste bună jucăto­ri­lor lui Stoichiţă înaintea disputei de mâine cu rivalii din "Ştefan cel Mare", în sensul că, pentru prima dată în acest campionat, steliştii vor avea primă de meci. "Partida cu Dinamo, chiar dacă nu e vi­tală, ar putea fi decisivă în lupta pentru titlu. De aceea, m-am gândit să le acord jucă­torilor o primă specială, de 4.000 de eu­ro de fiecare", a anunţat ieri finanţatorul Stelei. Altfel, pre­şedintele Oţelului, Marius Stan, s-a răzgândit şi nu va mai depune memoriu împotriva Stelei pentru a contesta drep­­tul de joc al lui Bogdan Stancu în meciul direct, 1-0 pentru "roş-albaştri", după ce atacantul nu a dat curs convocării la echipa naţională.


CONTRE ÎNTRE BORCEA ŞI BECALI

După ce preşedintele executiv al lui Dinamo, Cristian Borcea, a deschis războiul declaraţiilor imediat după remiza de la Cluj, spunând că "Steaua are şansa porcului de Crăciun în meciul cu Dinamo", bunul său prieten, patronul Stelei, Gigi Becali, i-a dat replica. Una la fel de stupidă şi inutilă. "Aş­tep­taţi două zile şi o să vedeţi cea mai mare ciuruială din istorie. Steaua o ciuruieşte pe Dinamo. Am vorbit cu Borcea şi am decis să vină Tudor. El, dacă mai greşeşte, nu o face inten­ţio­nat. Este Postul Paştelui şi el este credincios. Nu o să facă greşeli, mai ales când ştie că este în joc şi numele lui."

×
Subiecte în articol: sport