x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dinu si Marcel Raducanu joaca la Jurnalul

Dinu si Marcel Raducanu joaca la Jurnalul

11 Iun 2004   •   00:00

Campionatul European de Fotbal, ce va incepe maine in Portugalia, va fi comentat de doi fosti mari fotbalisti ai Romaniei: Cornel Dinu si Marcel Raducanu.

CATALIN FAINISI

Cititorii ziarului nostru se vor putea delecta pe timpul desfasurarii EURO 2004 cu cate o interpretare personala a meciurilor fiecarei zile, in viziunea celor doi oameni de fotbal, aflati unul in Romania si celalalt in Germania.

Si daca pentru administratorul delegat al FC Dinamo, Cornel Dinu, a face comentarii scrise nu este o premiera, Marcel Raducanu "debuteaza" la Jurnalul National ca editorialist.

Plecat in Germania in 1982, Raducanu a acceptat cu mare placere sa-si exprime punctele de vedere in paginile ziarului nostru, pe care il citeste zilnic in editia "on-line". Asadar, nu ratati intalnirea cu Dinu si Marcel Raducanu!

CORNEL DINU

Administratorul delegat FC Dinamo si-a inceput activitatea de fotbalist in 1963, la Metalul Targoviste. Din 1966 s-a transferat la Dinamo, cand a debutat in prima divizie (25 septembrie). Cifrele carierei sale sunt impresionante: 6 titluri de campion, 2 cupe, de 3 ori cel mai bun fotbalist roman al anului (1970, 1972, 1974), 454 de jocuri in Divizia A (53 de goluri marcate), 75 de selectii in echipa nationala (7 goluri). In 1983 si-a inceput cariera de antrenor, pregatind rand pe rand: CS Targoviste, Metalul Bucuresti, ASA Tg. Mures, Otelul Galati, U Cluj, FC Olt, echipa nationala, FC National, Dinamo.

MARCEL RADUCANU

S-a format la Steaua, club la care a activat de cand avea sapte ani. A jucat 250 de meciuri in campionatul autohton, marcand 90 de goluri. A castigat doua titluri de campion si doua Cupe, fiind desemnat cel mai bun jucator roman in 1980. La echipa nationala a evoluat de 21 de ori, inscriind 3 goluri. Au urmat anii de glorie de la Dortmund (1982 - 1988), fiind declarat, chiar din primul an, cel mai bun jucator al Borussiei si cel mai tehnic fotbalist din Bundesliga. A strans 167 de meciuri si 31 de goluri pentru Borussia, pe care a parasit-o, in 1988, pentru a merge la FC Zurich, unde s-a si retras la 37 de ani, din cauza problemelor de sciatica.
×
Subiecte în articol: sport