x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dispută la nivel înalt / Naţionalele de fotbal din cele două Coreea joacă în preliminariile C.M.

Dispută la nivel înalt / Naţionalele de fotbal din cele două Coreea joacă în preliminariile C.M.

31 Mar 2009   •   00:00

Meciul de miercuri dintre Coreea de sud şi Coreea de Nord, din preliminariile Cupei Mondiale de fotbal, stârneşte un mare interes, în contextul în care ambele ţări, care din punct de vedere tehnic se mai află în război, au mari şanse de calificare la turneul final, anunţă Agerpres.



După ce au jucat de numai două ori între ele în 15 ani, cele două Corei s-au întâlnit de patru ori în ultimele 14 luni, toate partidele încheindu-se la egalitate. Coreea de Nord, care a participat o singură dată la o Cupă Mondială, în 1966, se află pe primul loc în grupa B de calificare din zona asiatică, cu 10 puncte din 5 meciuri şi alte 3 partide de disputat. Coreea de Sud, semifinalista CM din 2002 (pe teren propriu), care îşi doreşte să obţină a şaptea calificare consecutivă la un turneu final, ocupă locul 2, cu 8 puncte după 4 meciuri. Din grupă mai fac parte Arabia Saudită (7 puncte), Iran (6 pct) şi Emiratele Arabe Unite (1 pct).

"Cu siguranţă putem câştiga meciul, dar la sfârşit vom merge împreună la Cupa Mondială", a afirmat atacantul vedetă al Coreei de Nord, Jong Tae Se. "Coreea de Sud mi se pare că îşi întinereşte lotul, dar încă mai au veterani ca
Park Ji-sung, cu mentalitatea de a nu renunţa niciodată", a adăugat Jong, convins că echipa sa a progresat. La sfârşitul săptămânii trecute, Coreea de Sud, utilizând mai mulţi jucători care evoluează în străinătate, a învins cu 2-1 Irakul într-un meci amical, în timp ce vecinii din nord au dispus cu 2-0 de Emiratele Arabe Unite într-o partidă oficială.

În opinia specialiştilor, Coreea de Nord a dezminţit din nou în acest meci reputaţia de echipă defensivă. "Coreea de Nord atacă mai agresiv decât în trecut", e de părere selecţionerul sud-coreean Huh Jung-moo. În Asia, situaţia este mult mai clară în grupa A, unde Japonia conduce cu 11 puncte după 5 partide, urmată de Australia, cu 10 puncte după 4 meciuri. Uzbekistan, Bahrein şi Qatar, fiecare cu 4 puncte, luptă pentru locul 3.

Primele două clasate din cele două grupe se califică direct la Cupa Mondială. Echipele de pe locul 3 se vor întâlni într-un baraj, a cărui învingătoare va juca pentru un loc la CM cu câştigătoarea zonei Oceania.

×
Subiecte în articol: sport coreea