x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Divizia A, in pericol sa nu fie televizata

Divizia A, in pericol sa nu fie televizata

02 Mar 2004   •   00:00

Negocierile dintre conducerea TVR si Agentia Nationala pentru Drepturi Sportive, in privinta preluarii datoriei din drepturile tv, au intrat in impas.

Astfel, cluburile din Divizia A nu mai au siguranta primirii restantelor, iar microbistii ar putea fi privati de spectacolul fotbalistic intern, care debuteaza sambata. Agentia controlata de Adrian Sarbu are o datorie de 1,8 milioane de dolari, pentru meciurile din tur, iar pentru retur trebuie sa mai vireze in contul cluburilor 1 milion de dolari. In total, datoria este cifrata la aproximativ 3 milioane de dolari. La ultima Adunare Generala a LPF, Dumitru Dragomir, presedintele LPF, anunta ca datoria Agentiei Nationale de Drepturi Sportive va fi preluata de televiziunea publica.

IMPAS. Tratativele dintre Televiziunea Romana, reprezentata de Ioan Todan, si Agentia Nationala pentru Drepturi Sportive au intrat ieri intr-un punct mort, cele doua parti neintelegandu-se in privinta sumelor. Conform intelegerii cu LPF, TVR trebuia sa vireze banii cluburilor in contul Pro TV, posesoarea drepturilor, televiziunea lui Adrian Sarbu sa-i transfere la LPF, care urma sa-i repartizeze cluburilor din Divizia A.

NEGOCIERI. Contactat telefonic, Todan a confirmat informatia, precizand ca "deocamdata nu s-a stabilit la ce data sau daca vor mai fi reluate negocierile". La randul sau, Valentin Nicolau, directorul TVR, a spus ca "negocierile nu s-au incheiat". Astfel, e posibil ca, in cazul inexistentei unui acord, meciurile Diviziei A sa nu mai fie televizate. De altfel, conducatorii cluburilor au amenintat ca, daca nu-si primesc banii pana la reluarea campionatului, nu vor permite televizarea partidelor. Motiv pentru care si pozitia presedintelui LPF devine tot mai subreda. (Mihai Igirosanu)

×
Subiecte în articol: sport