x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Dossey este între viaţă şi moarte

Dossey este între viaţă şi moarte

de Madalina Corbeanu    |    14 Oct 2008   •   00:00
Dossey este între viaţă şi moarte

Victimă a unui accident rutier, Ibrahim Dossey se află de o lună în comă profundă. Portarul ghanez este menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi medicii cred că are şanse minime de a-şi mai reveni vreodată.



Victimă a unui accident rutier, Ibrahim Dossey se află de o lună în comă profundă. Portarul ghanez este menţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor şi medicii cred că are şanse minime de a-şi mai reveni vreodată.

Fostul portar al lui FC Braşov şi Rapid a fost rănit grav în dimineaţa zilei de 13 septembrie, atunci când maşina pe care o conducea, un Volkswagen Polo, a derapat în apropierea localităţii Breaza şi a intrat pe contrasens, lovind un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar. În urma coliziunii au fost rănite patru persoane, Dossey aflându-se în starea cea mai gravă. Ghanezul a fost transportat la scurt timp la Spitalul Universitar din Bucureşti, cu diagnosticul de traumatism cranio-cerebral grav, fiind operat de urgenţă. De la accident a trecut o lună, dar fotbalistul se află în continuare în stare gravă, fiind ţinut în viaţă doar cu ajutorul aparatelor.
Doctorul Ana Maria Trandafir, purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar, s-a declarat pesimistă în ceea ce priveşte şansele lui Dossey de a se recupera. "Situaţia lui este la fel ca acum o lună. Traumatismul este foarte grav, iar zona afectată a creierului este închisă, ceea ce face ca el să nu progreseze. Sunt foarte puţine şanse să îşi mai revină, el este în continuare la terapie", a spus Ana Maria Trandafir, care a dezvăluit apoi că medicii au încercat să vadă dacă Dossey poate supravieţui în cazul deconectării de la aparate: "S-a încercat foarte puţin, dar nu a rezistat şi am renunţat la idee. Totuşi, nu se pune problema să îl deconectăm, atât timp cât inima este bună. Poate rămâne şi un an în această stare, noi ne vom ocupa în continuare de el".


Pesimism

Nici Bogdan Tudor, directorul de imagine al grupării Pandurii Târgu-Jiu, la care Dossey a jucat ultima oară, nu este mai optimist. "Ne interesăm tot timpul de situaţia lui, dar, din păcate, este la fel de grav. Clubul nostru va asigura toate cheltuielile de spitalizare, vom fi alături de el oricât de mult ar sta acolo, în semn de mulţumire pentru ce a făcut pentru Pandurii", a spus Tudor. Ibrahim Dossey a ajuns în România în 2001, când a semnat un contract cu FC Braşov, pentru care a evoluat până în 2005, cu excepţia turului ediţiei 2003-2004, când a fost transferat la Rapid. A mai jucat apoi la Unirea Sânnicolau Mare, iar în 2006 a ajuns la Pandurii. În această vară, contractul său cu formaţia gorjeană expirase şi era pe punctul de a semna cu FCM Târgovişte, cu care negocia chiar în zilele dinaintea accidentului. În cei opt ani petrecuţi în România, Dossey a evoluat de 92 de ori în Liga I, de 37 de ori în liga secundă, o dată în preliminariile Ligii Campionilor şi de patru ori în Cupa UEFA. Dossey mai are în palmares o medalie olimpică de bronz cu Ghana, cucerită la Barcelona, în 1992.


"Din câte am vorbit cu medicul care se ocupă de Dossey, chiar şi dacă îşi va reveni din comă va rămâne cu sechele, cel mai probabil cu pareză sau cu semipareză"
Bogdan Tudor, director de imagine Pandurii


Toni Doboş a avut noroc

Cu aproximativ două săptămâni înaintea accidentului lui Ibrahim Dossey, un alt personaj din lumea fotbalului, fostul internaţional Anton Doboş, s-a aflat în centrul unei întâmplări asemănătoare, care a avut însă un final fericit. La data de 31 august, Doboş a intrat în comă după ce a adormit la volan şi a intrat pe contrasens pe o stradă din Cluj, unde maşina sa a lovit frontal un tir parcat şi a ricoşat apoi în trei tuburi de canalizare. În acel moment, doctorii apreciau că şansele sale de supravieţuire sunt mai mici de 10%, dar Doboş a ieşit peste câteva zile din comă, iar peste trei săptămâni a fost externat. Fostul fundaş se află acum în Bucureşti, unde urmează programul de recuperare, iar ieri a sărbătorit împlinirea vârstei de 43 de ani. Doboş se va întoarce la Cluj la finalul acestei luni, când este programat pentru o cranioplastie.

×
Subiecte în articol: sport dossey