x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Două necunoscute

Două necunoscute

de Marius Mihalcea    |    19 Mai 2010   •   00:00
Două necunoscute
Sursa foto: Răzvan Păsărică/Agerpres

Încheiată luni, penultima etapă a Ligii 1 nu a oferit doar numele campioanei României, ci şi pe cel al vicecampioanei şi implicit al echipei care va o va însoţi pe CFR Cluj în Liga Campionilor, e drept însă, nu direct în grupe, ci în preliminarii. Aceasta este Unirea Urziceni.

Trupa lui Ronny Levy şi-a asigurat poziţia a doua în ierarhia finală graţie succesului de ieri, de pe teren propriu, cu Ceahlăul, scor 4-0, care, coroborat cu remiza albă consemnată aseară la Târgu-Jiu între Pandurii şi FC Ti­mi­şoa­ra, i-a permis să se desprindă la patru puncte de urmăritoare. O altă fericită a etapei a 33-a este Astra, care a scăpat definitiv de grijile retro­gra­dării, beneficiind la rândul ei de rezultatul de egalitate de la Târgu-Jiu.

ÎN BĂTĂLIA FINALĂ, DINAMO ŞI CRAIOVA AU AVANTAJUL CĂ NU DEPIND DECÂT DE ELE
În contradicţie, după 3-3 acasă cu Astra, Dinamo tremură încă pentru locul şase, ultimul care duce în Europa League. Asta pentru că Rapid, care se află la patru lungimi în spate, poate obţine teoretic şase puncte, trei cu Bistriţa, şi trei la TAS, în cazul „Varga-Bălan". Astfel, pentru a se pune la adăpost, „câinii" sunt obligaţi să învingă în ultima etapă la Vaslui.

Mult mai complicate sunt însă calculele la retrogradare, unde trei echipe, Craiova (33p), Pandurii (31p) şi Poli Iaşi (31p), speră să prindă locul 14, ultimul ce asigură prezenţa şi la anul în Liga 1. Craiova este singura care stă la mâna ei, în sensul că o victorie cu Oţelul ar face inutil efortul celorlalte două. La polul opus este Pandurii, care, şi dacă învinge la Alba-Iulia, tot nu scapă de retro­gra­dare decât dacă pierde Craiova iar Iaşiul nu câştigă.

×
Subiecte în articol: sport liga 1