x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Duel cu echipa lui Stoicikov

Duel cu echipa lui Stoicikov

28 Aug 2004   •   00:00

Steaua lui Walter Zenga a fost "plasata", in primul tur al Cupei UEFA, fata in fata cu cea mai titrata echipa a Bulgariei, TSKA Sofia, dupa calificarea chinuita in fata sarbilor de la Zeleznik. Desi este mai slab cotata pe plan european decat Partizan Belgrad, adversara lui Dinamo, liderul campionatului bulgar pare ca ii va da mai multe batai de cap lui Zenga decat o vor face sarbii cu Andone, dupa ce s-au chinuit sa elimine pe Otelul. Stelistii si bulgarii s-au mai intalnit, in urma cu sapte ani, in primul tur de calificare in Liga Campionilor din sezonul 1997-1998. Atunci, gruparea din Ghencea i-a depasit pe vecinii de la sud de Dunare, dupa 3-3 la Bucuresti si 2-0 la Sofia. De remarcat faptul ca din acea echipa a Stelei mai joaca in prezent la vicecampioana doar Valeriu Rachita. TSKA a ajuns in turul I al Cupei UEFA dupa ce i-a eliminat, in turul precedent, pe cipriotii de la Omonia Nicosia, dupa 1-1 in deplasare si 3-1 pe teren propriu, dupa prelungiri.

TSKA SOFIA

Desi n-a mai castigat titlul de 7 ani, TSKA este liderul campionatului bulgar, cu 3 victorii dupa tot atatea etape. Golgeterii echipei in sezonul trecut au fost mijlocasii Emil Gargorov si Hristo Yanev, cu 15, respectiv 11 goluri. Echipa infiintata in 1948 este antrenata de Ferario Spasov, care a antrenat pe Litex Loveci, unde l-a avut elev pe Rachita.

ISTORIC. TSKA Sofia este cea mai titrata echipa din istoria fotbalului bulgar. Cu 28 de titluri si 15 Cupe, dintre care ultimul titlu obtinut in 1997, inainte de a fi eliminata de Steaua in preliminariile pentru Liga Campionilor, gruparea din capitala Bulgariei este urmata in top de concitadina Levski, de 23 de ori campioana. Aici s-a lansat in fotbalul mare cel mai celebru jucator bulgar, Hristo Stoicikov, care a facut istorie cu FC Barcelona in anii ’90.

×
Subiecte în articol: sport