x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa feminină de tenis de masă, calificată la JO

Echipa feminină de tenis de masă, calificată la JO

de ​​​​​​​Adi Munteanu    |    22 Feb 2024   •   06:40
Echipa feminină de tenis de masă, calificată la JO
Sursa foto: Federatia Romana de Tenis de Masa

​​​​​​​Echipa feminină de tenis de masă și-a îndeplinit principalul obiectiv la această ediție a Campionatelor Mondiale de la Busan, accederea în sferturile de finală, performanță care îi asigură prezența la Jocurile Olimpice de vară 2024, de la Paris.

Fetele noastre au avut o prezență excelentă la ediția din acest an a mondialelor de tenis de masă. Au defilat, practic, din grupe până sferturile de finală și au obținut biletele pentru JO de la Paris. Ieri au învins categoric, cu 3-0, puternica echipă a Egiptului după ce, în al doilea meci, Elizabeta Samara a întors excepțional scorul de la 2-0 pentru egipteanca Dina Meshref, câștigând categoric următoarele trei seturi. În primul meci, Bernadette Szocs a învins-o clar pe Hana Goda (locul 30 mondial) cu 3-1, iar în al treilea meci, tânăra Adina Diaconu a câștigat categoric cu 3-0 contra Yousrei Helmy. Până în sferturi, fetele noastre au dominat clar grupa din care au mai făcut parte Suedia, Singapore, Serbia și Canada. Pentru semifinale, România va întâlni puternica echipă a Japoniei, pe care nu a reușit să o învingă în ultimii 12 ani. 

Băieții au avut ghinion

Și echipa masculină a ajuns în optimile de finală, după victoria categorică împotriva Angliei, scor 3-0, însă programul i-a adus un adversar extrem de puternic, echipa Chinei, locul 1 în lume și campioană mondială în ultimii 10 ani. Edi Ionescu, Ovidiu Ionescu și Darius Movileanu n-au avut nicio șansă contra chinezilor și au pierdut clar, scor 0-3. Până în optimi, băieții au suferit o singură înfrângere, cu Portugalia, și au învins Egipt, Thailanda, Iran și Anglia.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: tenis masa jo