x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa nationala - Fara Radoi si Niculescu

Echipa nationala - Fara Radoi si Niculescu

de Vicentiu Neagoe    |    05 Feb 2007   •   00:00
Echipa nationala - Fara Radoi si Niculescu

Reprezentativa Romaniei s-a reunit ieri la Mogosoaia, unde, de la ora 16:30, a avut loc primul antrenament oficial pentru partida amicala cu Moldova, care se va desfasura miercuri, 7 februarie, cu incepere de la ora 17:00, pe Stadionul National.

Selectionerul Victor Piturca a apelat pentru amicalul de miercuri la 22 de jucatori, zece care activeaza la cluburi din strainatate si 12 care evolueaza la echipe din campionatul intern.

ABSENTE. Desi era sigur pe convocare, parasind cantonamentul echipei din Portugalia cu o zi mai devreme, atacantul dinamovist Claudiu Niculescu nu a mai fost chemat. "Nu e nici o problema. Asta a fost decizia antrenorului si eu o respect. Nu imi ramane decat sa ma pregatesc, sa joc cat mai bine si sa astept urmatoarea convocare", a spus Niculescu. Selectionerul a motivat neconvocarea atacantului prin forma slaba pe care a aratat-o in amicalul cu Spania, de la Cadiz. Vizavi de absenta stelistului Mirel Radoi din lotul de 22, Piturca a fost destul de transant. "Avem nevoie de el, dar trebuie sa fie suta la suta pus la punct cu pregatirea fizica", si-a motivat antrenorul decizia.

GHINION. Victor Piturca a spus ca anularea amicalului cu Italia a fost un adevarat ghinion pentru reprezentativa noastra. "Am avut ghinion si nu vom intalni Italia. Am fost suparati, dar ne-a trecut si suntem gata sa tratam la fel partida cu Moldova, chiar daca intre cele doua reprezentative este o diferenta mare", a spus Piti. Altfel, lotul convocat de Piturca este urmatorul: Lobont, D. Coman - portari; Contra, P. Marin, D. Goian, Ghionea, Tamas, Chivu, Rat, R. Stefan - fundasi; Codrea, Cocis, Fl. Petre, Rosu, Nicolita, Ov. Petre, Plesan, Ad. Cristea - mijlocasi; Mutu, Marica, Buga, Mazilu - atacanti.

SANDOI E MULTUMIT
Antrenorul echipei nationale de tineret, Emil Sandoi, s-a aratat ieri multumit de amicalul impotriva Moldovei. "Nu stiu daca ne doream un adversar mai puternic. Cred ca pentru aceasta perioada, in care jucatorii pe care ii avem la dispozitie nu au ajuns la nivelul maxim de pregatire, Moldova este un adversar foarte bun. Sper ca o sa fie un antrenament util, chiar daca o sa jucam pe teren sintetic. Nu avem multe date despre echipa Moldovei, dar vreau sa vad la jucatori daruire si ambitie", a declarat Sandoi. Selectionerul a mentionat: "Debutul in campania de calificare poate fi si la 2 iunie, asa ca nu avem prea mult timp la dispozitie. Pentru cel de-al treilea amical vom contacta un adversar, in functie de tragerea la sorti a grupelor preliminare la campionatul european. Sper ca tragerea sa fie cu noroc, insa pentru noi este un castig si simplul fapt ca va fi o grupa de cinci-sase echipe in care vom juca si acasa, si in deplasare".

SPONSOR NOU PENTRU FRF
Presedintele FRF, Mircea Sandu, selectionerul Victor Piturca si internationalii Florentin Petre, Razvan Rat, Bogdan Lobont, Daniel Coman, Ciprian Marica si directorul sporti Daniel Prodan au participat ieri la semnarea unui parteneriat cu firma Pepsi. Acordul de sponsorizare se va derula in perioada 2007-2010, pe durata preliminariilor CE 2008, in timpul Euro 2008 si in timpul preliminariilor CM 2010. Pepsi revine ca sponsor al FRF dupa parteneriatul derulat intre 1994 si 1996. Mircea Sandu a evitat sa dezvaluie suma din contract.
×
Subiecte în articol: sport