x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Echipa naţionala - "Gemenii golului", dar şi golgeterul lui Dinamo, in vizor

Echipa naţionala - "Gemenii golului", dar şi golgeterul lui Dinamo, in vizor

de Dragos Stoica    |    26 Apr 2007   •   00:00
Echipa naţionala -  "Gemenii golului", dar şi golgeterul lui Dinamo, in vizor

In urma prestaţiilor remarcabile avute de Vlad Munteanu şi Sergiu Radu sub tricoul lui Energie Cottbus, selecţionerul a decis să-i verifice pe cei doi in viitorul apropiat, in timp ce Claudiu Niculescu va reveni la lot in "dubla" cu Slovenia.

Testaţi de Piţurcă

In urma prestaţiilor remarcabile avute de Vlad Munteanu şi Sergiu Radu sub tricoul lui Energie Cottbus, selecţionerul a decis să-i verifice pe cei doi in viitorul apropiat, in timp ce Claudiu Niculescu va reveni la lot in "dubla" cu Slovenia.

Selecţionerul Victor Piţurcă n-a rămas neimpresionat de prestaţiile avute in acest sezon de cei doi fotbalişti romani de la Energie Cottbus, mijlocaşul Vlad Munteanu şi atacantul Sergiu Radu.

ŞANSĂ Potrivit lui Piţurcă, "gemenii golului", cum sunt supranumiţi romanii de la Cottbus după ce au marcat impreună 23 din cele 35 de goluri ale lui Energie, ar putea fi verificaţi cu ocazia unei partide amicale a primei reprezentative. "Cei doi sunt in atenţia mea, la fel ca şi alţi jucători. Am spus şi o să repet. Aici e vorba şi de valoare. E alt nivel la echipa naţională. Dacă joacă foarte bine la echipa de club, nu inseamnă că pot face automat la fel şi la naţională. Se poate vedea şi cazul lui Claudiu Niculescu, cel care nu a fost convocat ultima oară la lot. Dar va veni şi randul lui Sergiu Radu şi Munteanu". De asemenea, selecţionerul a afirmat că ii va acorda o nouă şansă lui Claudiu Niculescu, in dubla din iunie cu reprezentativa Sloveniei: "Dacă va evolua la fel ca in ultimul timp, Claudiu este o soluţie. E in revenire de formă, pentru că el a inceput foarte slab acest retur". Legat de actualele preliminarii, Piţurcă s-a arătat mulţumit de faptul că bulgarii vor avea pe bancă un antrenor străin la meciul cu Romania.

SPRIJIN Piţurcă a mai afirmat că partidele din campionatul intern ar trebui conduse pe viitor numai de brigăzi autohtone: "Să fie foarte clar, nu mai au ce căuta arbitrii străini in Romania! Greşeli se fac şi in favoarea şi in defavoarea oricărei echipe. Să nu-mi spună cineva că la meciul Rapid - Dinamo asistentul ar fi anulat voit golul inscris de Mazilu. A fost pur şi simplu o greşeală. Era deja 4-1 şi nu se mai putea intampla nimic. Noi tot timpul dăm vina pe arbitri".
Sfaturi
Legat de traseul lui Dinamo in viitoarea ediţie a Ligii Campionilor, Piţurcă a spus că, in cazul in care "cainii" vor ajunge in grupe, aceştia trebuie să se intărească sensibil. "Este clar că au nevoie de cateva transferuri importante. Chiar şi aşa, tot le va fi foarte greu să joace contra lui Manchester United, Liverpool sau Milan. Dar in momentul cand formezi un lot cu jucători valoroşi poţi măcar să te baţi cu aceste echipe. Este cea mai puternică intrecere continentală, iar nivelul este extrem de ridicat", a spus antrenorul.

×
Subiecte în articol: sport