x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elfsborg - Dinamo - Incearcă imposibilul

Elfsborg - Dinamo - Incearcă imposibilul

de Daniel Stan    |    04 Oct 2007   •   00:00
Elfsborg  -  Dinamo - Incearcă imposibilul

Dinamoviştii sunt optimişti inaintea returului cu Elfsborg din această seară, susţinănd că au puterea de a intoarce rezultatul din prima manşă, cănd suedezii au invins cu 2-1.

Dinamoviştii sunt optimişti inaintea returului cu Elfsborg din această seară, susţinănd că au puterea de a intoarce rezultatul din prima manşă, cănd suedezii au invins cu 2-1.

După ratarea grupelor Ligii Campionilor, singurul obiectiv in Europa pentru "căini" a rămas un parcurs căt mai lung in Cupa UEFA. Numai că, in prima manşă din turul 1, dinamoviştii au cedat pe teren propriu in faţa campioanei Suediei, Elfsborg, scor 1-2, astfel că misiunea din această seară este una dificilă.

INCREZĂTORI. Delegaţia dinamovistă a plecat increzătoare spre Suedia, directorul general, Cristi Borcea, fiind cel mai optimist. "Faptul că nu va juca Niculescu este un handicap, dar vom căştiga cu 3-1. Nu mă interesează victoria, ci calificarea. Chiar dacă, aparent, ne dezavantajează terenul sintetic, suntem pregătiţi să intoarcem rezultatul din tur", a declarat oficialul dinamovist. Unul dintre acţionari, Vasile Turcu, are incredere in forţa echipei: "Este greu să revii după 1-2 pe teren propriu, dar merg pe unitatea grupului. Lotul este valoros, iar rezultatele din ultima săptămănă mă fac să cred că putem intoarce rezultatul". Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, care insoţeşte delegaţia dinamovistă, o consideră favorită pe Elfsborg: "Dinamo are sub 50 la sută şanse de calificare, dar mă găndesc la faptul că joacă foarte bine in deplasare şi nu a pierdut nici un meci pănă acum".

PROBLEME. Antrenorul Walter Zenga este optimist, dar are şi probleme de lot: "Terenul sintetic este o problemă, insă cel mai mult va conta jocul nostru. Trebuie să intoarcem rezultatul. Mai mult, chiar dacă invingeam la Bucureşti, tot la Boras se decidea calificarea, aşa cum am şi declarat inaintea primei manşe". Există o singură problemă de lot, Pulhac avănd probleme cu o recidivă a unei accidentări mai vechi la gleznă, insă staff-ul medical speră ca totul să se rezolve pănă la ora meciului. Invitat la returul cu Elfsborg, fostul acţionar Gigi Neţoiu, este rezervat: "Dinamo trebuie să dea totul pe teren. Dacă va reuşi, va continua traseul ascendent, dacă nu, va urma o perioadă mai dificilă".

Suporteri de lux la Boras

Chiar dacă sunt accidentaţi şi Walter Zenga nu poate conta pe ei, Claudiu Niculescu şi Flavius Stoican au făcut deplasarea in Suedia. La ultimul antrenament desfăşurat pe terenul sintetic din Ştefan cel Mare, cei doi s-au pregătit separat, estimăndu-se ca in cel mult o săptămănă să inceapă antrenamentele normale. Jucătorii dinamovişti işi doresc calificarea şi pentru preşedintele Nicolae Badea, care marţi şi-a aniversat ziua de naştere. Pe lăngă problemele legate de meciul cu Elfsborg, oficialul dinamovist a discutat şi posibila revenire la echipă a lui Florentin Petre, care doreşte să-şi rezilieze contractul cu ŢSKA Sofia. Deşi bulgarii ar dori o sumă de bani in schimbul mijlocaşului, impresarul acestuia, Victor Becali, crede că se va ajunge la o despărţire amiabilă.

Keene nu ne dă şanse

Autorul celor două goluri ale lui Elfsborg din partida tur, James Keene, este de părere că Dinamo nu are nici o şansă in această seară: "Terenul nostru sintetic avantajează jocul rapid şi tehnic. Am auzit că romănii işi fac probleme cu suprafaţa de joc, dar nu au motive. Oricum, eu cred că vom invinge şi pe teren propriu. Pentru noi ar fi o performanţă extraordinară să ne calificăm in grupele Cupei UEFA".

×
Subiecte în articol: sport elfsborg