x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elisei nu merge la CM

Elisei nu merge la CM

de Vlad Ionescu    |    03 Noi 2009   •   00:00
Elisei nu merge la CM
Sursa foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor/Intact Images

Victoria cu 31-27 obţinută de Oltchim în faţa Zvezdei Zvenigorod (Rusia), în Grupa C a Ligii Campionilor, a fost scump plătită de formaţia vâlceană. Jucătoarea Valentina Elisei a suferit o ruptură de ligamente şi va rata Mondialul din China.



Extrema stângă a Oltchimului s-a accidentat în prima repriză a meciului cu Zvezda, iar ieri dimineaţă a făcut un RMN, la o clinică din Râmnicu Vâlcea. Diagnosticul medicilor a fost necruţător: ruptură de ligamente încrucişate, cu afectarea ligamentului colateral şi a meniscului, ceea ce înseamnă că ea nu va mai putea juca handbal până în luna iulie 2010.

Preşedintele Oltchimului, Ioan Gavrilescu, a luat deja legătura cu renumitul ortoped belgian Marc Martens, cel care i-a ajutat pe mulţi fotbalişti de top, inclusiv români, să se recupereze după accidentări grave. Dacă va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală, şi se pare că aceasta e inevitabilă în cazul Valentinei, Gavrilescu doreşte ca jucătoarea să se opereze la clinica lui Martens din Anvers. Antrenorul Radu Voina era şi el afectat de accidentarea lui Elisei, pe care nu va mai putea conta nici la echipa de club, nici la naţională. "Eu vreau totuşi să trimit acest RMN în Franţa, să vedem ce spun şi medicii de acolo. E un mare ghinion pentru Alice, mai ales că va rata şi Campionatul Mondial. Este o pierdere enormă pentru Oltchim şi pentru echipa naţională", a declarat tehnicianul. Pentru Elisei, Campionatul Mondial din China, programat în decembrie, ar fi a doua competiţie majoră de la care va absenta din cauza accidentărilor, după CM din 2007.

×
Subiecte în articol: sport