x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Elogii la adresa "Briliantului" MUTU - Vampirul contemporan

Elogii la adresa "Briliantului" MUTU - Vampirul contemporan

de Marius Moise    |    13 Sep 2007   •   00:00
Elogii la adresa "Briliantului" MUTU - Vampirul contemporan

Cotidianul Berliner Kurier a scris ieri, inaintea meciului amical de la Köln, că atacantul romăn Adrian Mutu este cel mai periculos romăn de la Dracula incoace.

Cotidianul Berliner Kurier a scris ieri, inaintea meciului amical de la Köln, că atacantul romăn Adrian Mutu este cel mai periculos romăn de la Dracula incoace.

Explozia lui Mutu, atăt la echipa sa de club, căt şi la echipa naţională, i-a entuziasmat pe ziariştii germani care il aseamănă pe atacantul Fiorentinei cu Dracula.

SIMBOL. "Atenţie, Low, vine Mutu!", a titrat Berliner Kurier. "Mutu este noul superstar al romănilor, unul cu valoare de simbol. Atenţie, Mutu este cel mai periculos romăn de la Dracula incoace. Este un lider şi un golgheter rasat, superstarul romănilor. Ingeniosul succesor al lui Gheorghe Hagi, Maradona din Carpaţi. Arne Frierdich vrea să se răzbune, după ce a jucat in meciul din 2004, unde Mutu nu a evoluat. El il va păzi pe Mutu", scria cotidianul german in ediţia sa de ieri. Un alt ziar de notorietate din Germania, Netzeitung, a notat că "romănii nu au inhibiţii". "A fost acum mai bine de trei ani, dar memoria ne e intactă. A fost 5-1 pentru Romănia. Echipa lui Piţurcă are o campanie de calificare strălucitoare, situăndu-se cu cinci locuri in faţa Germaniei, in clasamentul coeficienţilor. Starul naţionalei este un stranier, Mutu", a notat şi sursa citată.

STAFIE. Frankfurter Rundschau a scris despre "pericolul imaginar". "Cănd oficialii germani vorbesc despre coeficienţii UEFA, inevitabil apare cuvăntul Romănia. In ultimele sezoane, echipele romăneşti au fost ca o stafie infricoşătoare. Adevărul este că echipele din Romănia au crescut enorm", a scris cotidianul din Frankfurt. "Romănia este peste echipele de club germane in clasamentul UEFA. Doar o cădere a echipelor romăneşti in acest an poate impiedica un nou dezastru german", a notat cel mai prestigios cotidian din Hamburg, Hamburg Abenblatt. Toată presa, la unison, laudă iniţiativa lui Joachim Low, de a-l folosi pe Podolski ca titular. "Podolski revine după mult timp ca titular, chiar in ţinutul lansării sale ca fotbalist. De azi, guvernează prinţul Poldi. Din nou Poldi aici, ambiţie deplină. Podolski şi Helmes, titulari la Köln", a titrat şi cotidianul Bild.

Dorinel, comparat cu Matthaus

Mijlocaşul Dorinel Munteanu a fost comparat de cotidianul german der Tagesspigel cu fostul internaţional al Germaniei Lothar Matthaus, care a jucat pănă la o vărstă inaintată şi este lider al selecţiilor in naţionala ţării sale, iar jucătorul romăn a spus că este onorat de această comparaţie. "Dacă sunt Matthaus al fotbalului romănesc? El a ajuns la 150 de selecţii, eu am 133. Vreau intotdeauna să joc bine. Lucrurile s-au schimbat de la acel 5-1 de acum trei ani. Germania are o echipă tănără, de perspectivă, stabilă care joacă un fotbal de calitate. Ei sunt la fel ca şi naţionala noastră, nu au nici o infrăngere in preliminarii", a spus Munteanu.

Organizare

Tribunele Stadionului Ceahlăul din Piatra-Neamţ vor fi suplimentate cu 5.000 de locuri pentru meciul Romănia - Albania din preliminariile lui Euro 2008, pentru organizarea căruia nemţenii au trimis ieri o adresă oficială la FRF. Tot pentru a putea găzdui această

partidă, moldovenii au mai indeplinit o cerere a UEFA şi au dat luni in folosinţă o nouă clădire destinată clubului. Aceasta are cinci etaje, este dotată cu toate utilităţile şi a fost construită separat de fostul sediu, care era situat in zona vestiarelor. "Criteriile au fost modificate de forul european, dar cred că de această dată nu vom mai avea probleme cu obţinerea categoriei a III-a, ceea ce pentru noi reprezintă o mare realizare.

Eu voi face tot posibilul să conving FRF şi pe tricolori să joace meciul cu Albania la Piatra-Neamţ", a declarat prim-vicepreşedintele nemţean Jean Garabet.

×
Subiecte în articol: sport mutu