x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport “Este meciul anului!”

“Este meciul anului!”

de Mihai Igirosanu    |    27 Aug 2008   •   00:00
“Este meciul anului!”

STEAUA – GALATASARAY  ●  Marius Lăcătuş prefaţează confruntarea
În faţa unui stadion arhiplin, roş-albaştrii vor încerca să obţină în această seară cea de-a treia calificare consecutivă în grupele Ligii Campionilor. Meciul pleacă de la acel 2-2 în tur, la Istanbul, va începe la ora 20:45 şi va fi transmis în direct de Antena 1. 



STEAUA – GALATASARAY  ●  Marius Lăcătuş prefaţează confruntarea
În faţa unui stadion arhiplin, roş-albaştrii vor încerca să obţină în această seară cea de-a treia calificare consecutivă în grupele Ligii Campionilor. Meciul pleacă de la acel 2-2 în tur, la Istanbul, va începe la ora 20:45 şi va fi transmis în direct de Antena 1.  

Ghencea va fi astăzi sub stare de asediu, în aşteptarea unei noi calificări în grupele celei mai prestigioase competiţii europene a cluburilor. Cele 24.000 de bilete puse în vînzare s-au epuizat încă de joia trecută, iar fanii aşteaptă ca trupa lui Marius Lăcătuş să profite de rezultatul obţinut acum două săptămîni pe Ali Sami Yen.

EXPERIENŢĂ. “Nu este deloc un meci uşor, dar forţa de grup a acestei echipe s-a dovedit în foarte multe meciuri decisivă. Jucătorii au reuşit să se adune şi, împreună cu suporterii, să obţină rezultatele dorite. Întîlnim o echipă bună, care are jucători de valoare şi cu experienţă bogată la acest nivel. Mă bazez în primul rînd pe reacţia pe care o vor avea jucătorii şi pe faptul că au trecut de mai multe ori prin asemenea meciuri şi totul a ieşit aşa cum trebuie. Este meciul anului, în care trebuie să ne îndeplinim primul obiectiv”, a declarat ieri Marius Lăcătuş la conferinţa oficială de presă. Referitor la situaţia medicală a lui Ovidiu Petre şi a lui Dorin Goian, “Fiara” a spus: “Au avut o perioadă în care s-au antrenat separat, dar sper ca la ora meciului să intre jucătorii care sînt apţi şi care pot face faţă partidei. După ultimul antrenament din această seară, vom decide dacă vor evolua”.

STRATEGIE. “Nu cred că Steaua a jucat vreodată doar pentru a apăra un rezultat, indiferent că e baraj sau campionat. Steaua trebuie să joace ceea ce vrea ea, ce-şi doreşte, şi, în funcţie de rezultat, să nu le permită adversarilor să joace ce vor ei. Nici un antrenor de la Steaua nu a gîndit vreodată să joace la egal. Important e să speculăm unele greşeli din jocul lor, pentru că nimeni nu e perfect. Dacă vom reuşi, vom avea cîştig de cauză. E greu ca în Ghencea Steaua să nu reuşească să marcheze sau să primească două goluri şi să nu marcheze cel puţin de două ori”, a mai spus Lăcătuş.

Risc maxim

UEFA a anunţat Clubul Steaua să asigure o securitate sporită la acest meci, meciul din această seară fiind trecut de forul european în categoria celor de risc maxim. Peste 600 de jandarmi plus alte unităţi ale poliţiei vor asigura măsurile de siguranţă. Accesul publicului pe stadion va fi permis începînd cu ora 18:00, iar comercializarea băuturilor alcoolice în zona stadionului din Ghencea va fi interzisă începînd cu ora 17:00. Conform prevederilor Legii nr. 4/2008, privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia evenimentelor sportive, spectatorilor le este interzis să introducă în stadion băuturi alcoolice, petarde ori alte obiecte ce pot fi folosite la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot conduce la producerea actelor de violenţă.

INTERES
“Nu ştiu dacă e o primă- record pentru calificare. Jucătorii au mai evoluat la acest nivel şi au trecut cu bine, cred că miercuri va fi la fel. Nu cred că jucătorii se vor gîndi în primul rînd la bani şi abia apoi la participarea în Liga Campionilor. Toţi îşi doresc să ajungă din nou acolo, să adune jocuri în grupe, practic, acolo e fotbalul adevărat. E un joc în care pe primul plan trebuie pus aspectul fotbalistic, apoi cel financiar”
Marius Lăcătuş - antrenor Steaua

×
Subiecte în articol: sport steaua