x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Euro 2012: Iar Franţa, atenţie la Bosnia!

Euro 2012: Iar Franţa, atenţie la Bosnia!

de Marius Mihalcea    |    07 Feb 2010   •   00:00
Euro 2012: Iar Franţa, atenţie la Bosnia!
Sursa foto: JANEK SKARZYNSKI/AFP

Naţionala "Les Bleus", cu care ne-am întâlnit de trei ori în ultimul an şi jumătate, şi revelaţia campaniei de calificare pentru CM, Bosnia, sunt principalele adversare ale României în cursa pentru CE 2012.

Franţa, România, Bosnia, Belarus, Albania şi Luxemburg. Aceasta este componenţa grupei D. Şi măcar teoretic misiunea "tricolorilor" se anunţă a fi ceva mai uşoară decât în preliminariile trecute. Calculele sunt simple. Franţa e Franţa, chiar dacă în ultimele trei confruntări directe am scăpat neînvinşi (0-0 la CE 2008, 2-2 şi 1-1 în preliminariile CM 2010), Bosnia, care a chinuit rău de tot Portugalia în barajul pentru mondiale, este totuşi sub Serbia ca valoare, Belarus nu este nici ea peste Lituania, iar Albania şi Luxemburg sunt mai slab cotate decât Austria, respectiv Feroe.

"AM CĂZUT BINE, EXTRAORDINAR!"
"România e favorita numărul doi, după Franţa, care are jucători pentru două-trei echipe naţionale, iar Bosnia e o echipă surprinzătoare. Este totuşi o grupă convenabilă şi accesibilă", a comentat rezultatul tragerii la sorţi de ieri, de la Varşovia, preşedintele FRF, Mircea Sandu. "Am căzut foarte bine, extraordinar, ne batem cu Franţa. Nu mi-e frică de Bosnia. Grupă grea are Bulgaria, nu noi!", a declarat preşedintele LPF, Dumitru Dragomir.

 

"România, adversar dificil şi dur"
"Franţa, menajată, regăseşte România", a titrat Le Monde, în vreme ce L'Equipe a notat: "Les Bleus au nimerit bine, cu România, una din cele mai slabe echipe din urna a doua valorică, dar care le-a pus probleme la Euro 2008. Din 13 întâlniri cu românii, Franţa a pierdut doar trei".

Directorul tehnic al reprezentativelor Franţei, Gerard Houllier, este de altă părere: "România e mereu o adversară dificilă şi dură. Am văzut acest lucru, pentru că n-am învins-o în preliminariile Cupei Mondiale. Per total însă, este o grupă accesibilă pentru noi". "Franţa este marea favorită. Ne vom bate pentru locul doi, probabil cu România", a declarat Safet Susici, selecţionerul Bosniei.

 

Componenţa grupelor de calificare:
Grupa A:
Germania, Turcia, Austria, Belgia, Kazahstan, Azerbaidjan
Grupa B:
Rusia, Slovacia, Irlanda, Macedonia, Armenia, Andorra
Grupa C:
Italia, Serbia, Irlanda de Nord, Slovenia, Estonia, Feroe
Grupa D: Franţa, România, Bosnia, Belarus, Albania, Luxemburg

Grupa E:
Olanda, Suedia, Finalnda, Ungaria, Moldova, San Marino
Grupa F:
Croaţia, Grecia, Israel, Letonia, Georgia, Malta
Grupa G:
Anglia, Elveţia, Bulgaria, Ţara Galilor, Muntenegru
Grupa H:
Portugalia, Danemarca, Norvegia, Cipru, Islanda
Grupa I:
Spania, Cehia, Scoţia, Lituania, Liechtenstein

×
Subiecte în articol: romania fotbal euro 2012 grupa calificare