x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport Europa, precum o Fata Morgana

Europa, precum o Fata Morgana

10 Mai 2004   •   00:00

Semiesecul de pe „Ion Oblemenco" inregistrat in fata lui Apulum Alba-Iulia a facut ca visul Universitatii Craiova de a prinde in extremis un loc in Cupa UEFA sa devina o Fata Morgana. Acest 0-0 a fost pus de oficialii olteni in carca arbitrului Ionica Serea.

VICENTIU NEAGOE - Craiova

CONSPIRATIE. „Este o conspiratie impotriva Craiovei. Incepuseram sa avem rezultate si ni s-a pus frana pentru a nu deranja marile puteri. Observatorul Ion Craciunescu ar fi putut evita delegarea arbitrului Ionica Serea", a tunat, la finalul meciului, proaspatul vicepresedinte al CA, Costel Mitrita. La randul sau, antrenorul Mircea Rednic a declarat: „A decis Craciunescu sa-l delege pe Serea si nu mai comentez. S-a creat o presiune si din partea publicului, care se obisnuise cu victoriile si care nu l-a uitat pe Serea de la meciul cu Dinamo".

BOMBARDAMENT. Din momentul eliminarii tehnicianului oltenilor, publicul a luat foc, tinta, exceptandu-l pe Serea, fiind Ion Craciunescu. La final, observatorul partidei a parasit in graba tribuna oficiala, fiind injurat de mai multi fani ai Universitatii. Mai mult, masina sa a fost bombardata cu pietre de niste spectatori mai infierbantati. „Serea nu a gresit la acest meci. Pe ce lume ne aflam de am ajuns sa contestam un asemenea arbitraj? Cred ca trebuie sa ne facem valizele si sa ne ducem dracului cu totii", a comentat seful arbitrilor.

CAMELEON. Asa cum ne-a obisnuit din perioada Rapid, Mircea Rednic este isterizat la victorii si nedrept la esecuri. Desi de data aceasta nu i-a mai atacat direct pe Plesan si compania, a uitat sa comenteze in schimb tactica gresita ce adus la rezultatul de pe tabela. A inceput tot cu McBreen, depasit de situatie in aceasta primavara, pentru a-l schimba dupa 24 de minute. Lutu, autorul a doua goluri cu Petrolul Ploiesti, a ramas tot pe banca, fiind introdus abia dupa pauza. „Trebuia sa-i dedic acele versuri celebre cu ai luat teapa, insa era prea suparat", spunea, ironic, patronul celor de la Apulum, Emanoil Savin.

Plesan, clauza de 10 milioane de dolari!

Speriat probabil de ofertele venite pentru Mihaita Plesan, patronul Universitatii, Dinel Staicu, i-ar fi marit clauza de reziliere a contractului. Conform unor surse din anturajul echipei din Banie, Staicu a gandit o clauza eliberatoare de 10 milioane de dolari. La meciul cu Apulum, internationalul oltean a fost „spionat" de trimisi ai cluburilor Borussia Dortmund si Spartak Moscova, ultimii oferind, cum s-a auzit, 2,5 milioane de dolari. La auzul acestei sume, Staicu a reactionat surprinzator: „La acesti bani, mai bine il cumpar eu!". Daca va ramane la Universitatea sezonul urmator, lui Plesan i se va mari considerabil contractul, la 100.000 de dolari, fata de 25.000 cat are in prezent.

„Eu am fost portar si l-am simtit pe Cotora ca este in vana. Sunt fericit pentru acest punct si cred ca ar trebui sa ne multumeasca domnii Copos si Becali, de la Rapid"
Emanoil Savin - patron Apulum
×
Subiecte în articol: sport