x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Analiza datelor pentru pariuri sportive: cum să utilizezi statistica pentru a-ți maximiza profitul?

Analiza datelor pentru pariuri sportive: cum să utilizezi statistica pentru a-ți maximiza profitul?

24 Feb 2023   •   11:47
Analiza datelor pentru pariuri sportive: cum să utilizezi statistica pentru a-ți maximiza profitul?

Când se discută despre cote fixe şi pariuri înainte de meciuri se va aduce în discuţie invariabil şi analiza datelor pentru pariurile sportive. Statistica este de partea ta de fiecare dată şi te va ajuta să nu pierzi şi să îţi maximizezi profitul indiferent de pariurile plasate.

Analiza datelor pentru pariurile sportive

Analiza datelor în cazul unor pariuri sportive este un proces minuţios, care presupune ceva timp pierdut. Vei studia statistici şi vei corela statisticile cu informaţii diverse pentru a putea intui, anticipa ce se va întâmpla în meciuri, ce scoruri vor apărea pe tabelă. Prin analize detaliate ale datelor, prin intermediul statisticii confirmi practic valoarea unui pariu. Toate datele vor fi de găsit pe site-urile specializate sau pe cele unde pariezi, le vezi în secţiuni speciale dedicate.

Tipsterii profesioniști își mențin un jurnal, adesea online, despre reușitele și pierderile lor, astfel încât la final de lună să știe cu cât au ieșit pe plus și unde au riscat prea mult. Cum te ajută pe tine aceasta statistică? Ei bine, dacă o sa intri pe un site precum biletu zilei o să poți paria pe ponturile de azi ale celor mai în formă tipsteri.

Întotdeauna se va corela tipul de analiză cu miza. Da, nu vei câştiga imediat şi analiza datelor nu îţi va aduce sume mari de bani peste noapte. Dar vei învăţa, vei căpăta experienţă, vei înţelege cum funcţionează până la urma pariere şi ce fel de pariuri sunt mai puţin riscante în funcţie de datele vehiculate.

Ce câştigi? Câştigi încredere în tine şi în pariurile pe care urmează să le faci şi ai o imagine completă asupra echipelor şi a jucătorilor. Nu este foarte important volumul datelor analizate, contează mai mult acurateţea, validitatea, înţelegerea cauzalităţii după ce te uiţi la datele din faţa ta.

Cum să utilizezi statistica pentru a-ți maximiza profitul?

Nu e foarte complicat să foloseşti statistica pentru a avea profit mai bun. Analizează înainte de meci orice fel de date statistice legate de tipul de pariuri pe care vrei să le plasezi, notează care sunt cei mai buni jucători, cele mai bune echipe, încearcă să îţi dai seama ce şanse sunt să ai scorurile la care visezi şi pe care le vei trece pe biletul tău. Poţi să foloseşti statistică pentru a avea şi profituri mai mari şi prin compararea datelor, prin analize detaliate ale cifrelor, procentelor oferite.

Se mai poate folosi statistica pentru a maximiza profiturile la pariurile sportive şi într-un alt fel. De exemplu, vrei să pariezi pe două sau trei partide în paralel şi să câştigi. Începi să analizezi datele legate de întâlnirile directe, chiar şi în amicaluri, şi îţi dai seama câte dintre meciuri chiar vor fi bune pentru pariere, iei decizii rapide şi nu rişti să îţi pierzi toţi banii la pariuri.

Şi nu uita, analiza datelor şi statistica vor fi doar instrumente simplu de folosit pe lângă strategii la pariurile sportive. Întotdeauna va exista şi o doză de noroc şi experienţa pariorului, aşa că nu te baza doar pe statistică şi pe orice fel de analize, oricât de multe date ai avea la dispoziţie şi oricât de tentant ar fi să renunţi la orice şi să le vezi doar pe ele.

×