x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Anett Kontaveit și-a anunțat reragerea din tenisul profesionist, din motive medicale

Anett Kontaveit și-a anunțat reragerea din tenisul profesionist, din motive medicale

de Redacția Jurnalul    |    20 Iun 2023   •   12:15
Anett Kontaveit și-a anunțat reragerea din tenisul profesionist, din motive medicale
Sursa foto: Hepta

Jucătoarea de tenis estonă Anett Kontaveit, fostă număr 2 în clasamentul mondial ATP, și-a anunțat marți retragerea din tenisul profesionist la vârsta de 27 de ani, din motive medicale. Kontaveit este câștigătoarea Transylvania Open din 2021, când a învins-o în finală pe Simona Halep.

Într-o postare făcută pe instagram, estona a scris: „Astăzi vă anunț că îmi închei cariera competițională de sportiv. După mai multe vizite la doctor și consultări cu echipa mea medicală, am fost informată că am o degenerare a discurilor lombare la spate. Acest lucru nu îmi permite să mă antrenez în mod intens sau să continui să concurez la nivel competițional. Prin urmare, este imposibil să continui la cel mai înalt nivel într-un domeniu atât de competitiv. Tenisul mi-a oferit și m-a învățat multe, iar eu sunt foarte recunoscător pentru asta. A fost important pentru mine să aduc steagul estonian pe terenurile de tenis și să pot juca în fața suporterilor și fanilor mei din întreaga lume. Sunt pregătită pentru noi provocări după ultimul meu efort ca jucătoare profesionistă de tenis - să mă bucur de joc și să concurez cât de mult pot la Wimbledon. Vă mulțumesc tuturor pentru sprijinul vostru constant. Anett”.

Estona a urcat în carieră până pe locul 2 mondial în clasamentul Asociației de Tenis Feminin (WTA), loc pe care l-a obținut pentru prima dată la 6 iunie 2022, ceea ce o face cea mai bine clasată jucătoare estoniană din istorie. În 2021, ea a devenit prima estoniană care a participat la WTA Finals, unde a ajuns în finală.

Kontaveit deține, de asemenea, cea mai bună clasare din carieră, nr. 95 la dublu, obținută la 2 martie 2020.

Kontaveit a câștigat șase titluri de simplu în circuitul WTA, precum și unsprezece titluri de simplu și cinci titluri de dublu în circuitul ITF. Ea a realizat cea mai bună performanță a sa la un turneu major, ajungând în sferturile de finală la Australian Open 2020. Ea a ajuns în două finale WTA 1000, la Wuhan Open 2018 și la Qatar Open 2022.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Anett Kontaveit retragere tenis