x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fraudă la Federația Poloneză de Fotbal. Doi oficiali, arestați pe aeroport, în drum spre Cupa Mondială

Fraudă la Federația Poloneză de Fotbal. Doi oficiali, arestați pe aeroport, în drum spre Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    22 Noi 2022   •   16:14
Fraudă la Federația Poloneză de Fotbal. Doi oficiali, arestați pe aeroport, în drum spre Cupa Mondială

Patru persoane au fost arestate pentru că au fraudat Federația Poloneză de Fotbal (PZPN) cu cel puțin 1 milion de zloți (212.000 euro), a anunțat marți Biroul Central Anticorupție din Polonia, citat de Reuters.

Printre persoanele arestate se numără Jakub T., membru al consiliului de administrație al PZPN, și fostul secretar general al PZPN, Maciej S., precum și Iwona T. și Gabriela M., care erau acționari și directori executivi ai unei companii care coopera cu Federația.

În conformitate cu legislația poloneză, numele de familie ale persoanelor acuzate de infracțiuni nu pot fi publicate.

Radiodifuzorul privat RMF FM a relatat că Jakub T. și Maciej S. au fost arestați pe un aeroport, de unde urmau să zboare spre Cupa Mondială din Qatar.

Corupția în fotbal a fost supusă unei atenții sporite la nivel mondial după acuzațiile Departamentului de Justiție al SUA potrivit cărora au fost plătite mite pentru a asigura voturi atunci când au fost acordate drepturile de organizare a turneului din Qatar, în urmă cu 12 ani.

Într-o declarație postată pe Twitter, PZPN a declarat că tratează rapoartele privind arestările cu „seriozitatea cuvenită".

„Federația nu cunoaște detaliile cazului și nu va comenta până când nu va primi informații", s-a precizat într-un comunicat.

„În același timp, PZPN își declară întreaga disponibilitate de a coopera cu serviciile competente pentru a clarifica problema cât mai curând posibil."

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: frauda fotbal arestari