x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Asociația Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv și antrenor

Asociația Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv și antrenor

de Redacția Jurnalul    |    26 Noi 2022   •   20:00
Asociația Ivan Patzaichin a lansat un site dedicat marelui sportiv și antrenor
Sursa foto: Hepta

Asociația Ivan Patzaichin a anunțat sâmbătă, 26 noiembrie, când este ziua de naștere a marelui sportiv, că a lansat un site care include cele mai importante repere ale vieții sale de sportiv, antrenor și antreprenor social.

Site-ul ivanpatzaichin.ro conține detalii și imagini ale palmaresului lui Ivan Patzaichin: de 4 ori campion olimpic, de 8 ori campion mondial, o dată campion european – un total de 30 de medalii obținute la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale și la singura ediție de Campionat European la care a participat. La aceste titluri se adaugă cele de campion național și balcanic, precum și nenumăratele Regate câștigate.

În perioada în care a fost antrenor, 1985 – 2009, a adus țării, împreună cu elevii săi, peste 150 de medalii.

Reprezentanții asociației fac apel la instituțiile media, la alte publicații cu arhive, la colecționari, biblioteci, edituri, cluburi sau federații sportive și alte entități care dețin mărturii foto / video ale parcursului profesional al lui Ivan Patzaichin să le pună la dispoziție pentru a le include în site.

„Începând cu 2010, și-a pus la pus la dispoziție reputația și și-a dedicat energia unor proiecte care pun în valoare Delta Dunării, Tulcea, patrimoniul hidrografic și cultural românesc, care încurajează viața sănătoasă, în natură, și unor proiecte educaționale, menite să ajute copiii din Deltă să aibă perspective de viață cât mai luminoase. În 2021, când a plecat dintre noi, avea în lucru încă multe proiecte, pe care ne străduim să le ducem mai departe. Și-ar fi dorit să vadă începute, la Tulcea, lucrările la un canal olimpic pentru competiții de anvergură; ceva ce încă României îi lipsește”, arată reprezentanții asociației, citați de Mediafax.

Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 spune că a demarat parteneriate pentru a pune în operă două mari proiecte de infrastructură, ce vor fi inaugurate în 2023, în onoarea sa. Acestea sunt: Memorialul „Ivan Patzaichin” - pe Faleza Ivan Patzaichin din Tulcea și Muzeul Ivan Patzaichin – un centru multicultural și de inovație comunitară la Mila 23.

×
Subiecte în articol: ivan patzaichin site