x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Barca răspunde acuzațiilor privind presupusa plată a 1,4 milioane euro pentru arbitraj

Barca răspunde acuzațiilor privind presupusa plată a 1,4 milioane euro pentru arbitraj

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2023   •   23:35
Barca răspunde acuzațiilor privind presupusa plată a 1,4 milioane euro pentru arbitraj
Sursa foto: Hepta

Barcelona a dat publicității un comunicat după ce au fost dezvăluite informații despre o anchetă privind plata de către catalani a 1,4 milioane de euro către vicepreședintele Comitetului spaniol al arbitrilor.

Barcelona a răspuns la informațiile care dezvăluie că este investigată pentru o plată de 1,4 milioane de euro către vicepreședintele Comitetului de Arbitri al RFEF.

Raportul Cadena SER afirmă că clubul a plătit o companie deținută de Jose Maria Enriquez Negreir, care a fost vicepreședinte al Comitetului de Arbitri al Federației Regale Spaniole de Fotbal (RFEF) din 1994 până în 2018.

Giganții catalani au plătit companiei lui Negreir, DASNIL 95 SL, suma totală de 1.392.680 de euro pe o perioadă de trei sezoane, între 2016 și 2018. Plățile Barcelonei au încetat în iunie 2018. Se spune că data coincide cu plecarea lui Negreir din Comisia de Arbitri.

O anchetă a Parchetului a fost demarată, iar în cadrul acesteia Negreir le-a spus anchetatorilor că nu a favorizat Barcelona în nicio decizie de arbitraj, dar a oferit clubului sfaturi verbale cu privire la mai multe aspecte, inclusiv modul în care jucătorii ar trebui să se comporte în fața arbitrilor.

Barcelona a răspuns între timp la acest raport printr-o declarație oficială și a făcut următoarele precizări.

"În trecut, FC Barcelona a contractat serviciile unui consultant extern care a furnizat secretarilor tehnici ai clubului rapoarte în format video despre jucători tineri de la alte cluburi din Spania", a precizat clubul.

"În plus, relația cu acel furnizor s-a extins și la rapoarte tehnice legate de arbitrajul profesionist pentru a completa informațiile solicitate de staff-ul tehnic al primei și celei de-a doua echipe. Aceasta este o practică obișnuită în rândul cluburilor profesioniste de fotbal. Aceste tipuri de servicii externalizate sunt acum în sarcina unui profesionist care lucrează pentru Departamentul de Fotbal.

"FC Barcelona regretă faptul că aceste informații au fost făcute publice tocmai când echipa a atins cea mai bună formă a sezonului. FC Barcelona va lua măsuri legale împotriva celor care încearcă să păteze imaginea clubului prin posibile insinuări împotriva bunei reputații a acestuia."

Acesta este cel mai recent scandal care lovește gigantul catalan, după faimoasa saga "Barcagate", în urma căreia mai mulți membri ai consiliului de administrație au fost arestați în cadrul unei anchete a poliției.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fc barcelona acuzatii arbitraj plati