x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Când iubești fotbalul: cum să alegi ghetele potrivite?

Când iubești fotbalul: cum să alegi ghetele potrivite?

17 Noi 2022   •   11:43
Când iubești fotbalul: cum să alegi ghetele potrivite?
Sursa foto: Pexels

Și este oare posibil să te descurci cu adidașii obișnuiți dacă plănuiești să joci în continuare pe terenul din curte?

Fotbalul pentru cei mai mulți dintre noi începe în curte, pe „teren”. Ieșind la plimbare, stând de cealaltă parte a plasei de fier de pe terenul de fotbal, te uiți fascinat la băieții care aleargă, care lovesc mingea. Apoi vine momentul adevărului - fie un timid „pot să merg cu tine?”, fie un încrezător „sunt cu tine!”. Și gata, ești în joc: alergi, bati, arunci, dai cu pumnii - înscrii un gol! Principalul lucru este să nu aluneci din senin, să nu pierzi controlul mingii, să nu cazi în cel mai inoportun moment.

Pentru ca să nu doară când lovești, iar jocul să aducă plăcere - alegeți ghetele de fotbal potrivite pentru obiectivele tale. Pășind pe teren într-un model nou cu vârfuri de fier, în care există nisip și praf în loc de gazon, nu numai că poți face pe toți cei din jur să râdă, ci și să provoci răni grave cuiva, inclusiv ție.

Cu siguranță este mai confortabil să joci în ghetele de fotbal decât în ​​adidași. Forma pantofului este importantă pentru a simți mingea (a o primi, a o muta și mai ales a o lovi). Este ca și cum ai mânca paste cu o lingură - poți, dar nu-i atât de convenabil. Dacă ești cu prietenii la un grătar și decizi să joci fotbal timp de zece minute, e bine, în alte situații ghetele sunt mai bune.

De obicei, toate se disting prin talpa lor, care depinde de tipul de suprafață pe care urmează să joci. Alege ghetele pentru tipul de teren indicat.

  • - Pentru gazon artificial se utilizează ghetele de fotbal AG, au mai multe crampoane pentru a distribui mai bine greutatea și au formă conică.
  • - Pentru gazonul de primă generație și artificial sunt bune ghetele pentru turf sau multi-pitch, caracteristica lor principală este că au mai multe crampoane mici de cauciuc pentru a reduce presiunea amprentei.
  • - Ghete pentru gazon natural - ghete cu talpă SF (soft ground), care asigură o tracțiune și aderență mai mare.
  • - Pe de altă parte, există ghete cu talpă FG (firm ground), cu mai multe crampoane decât SG.
  • - Ghetele de fotbal sport pentru sală sau indoor cu talpă netedă pentru a juca pe terenuri de interior.

De fapt, există mult mai multe tipuri de ghete pentru fotbal de fotbal și nu doar proprietățile pantofilor se schimbă, ci și regulile de montare a acestora.

 

×