x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Ce impact a avut ONJN-ul asupra jocurilor de noroc

Ce impact a avut ONJN-ul asupra jocurilor de noroc

15 Dec 2022   •   14:46
Ce impact a avut ONJN-ul asupra jocurilor de noroc

ONJN nu există din totdeauna iar până nu demult, întreaga piață a jocurilor de noroc nu beneficia de prea multe reglementări sau control. Iar asta nu era deloc benefic pentru pariori ci doar agențiile de jocuri de noroc aveau de câștigat.

Pariorii cu experiență cunosc cel mai bine schimbările pe care prezența ONJN-ul pe piața din România le-a adus la înființare. Iar despre ele ne propunem să vorbim în rândurile următoare.

Ce este ONJN

Înainte de toate, să lămurim ce este ONJN. Acest acronim vine de la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc. Acest organ de specialitate a fost înființat în anul 2013 și se află în subordinea Guvernului României.

Ideea de a crea o astfel de instituție nu ne-a aparținut nouă, românilor, ci a fost inspirată din alte state europene, acolo unde exista deja un astfel de organ ce viza piața jocurilor de noroc.

Scopul înființării ONJN a fost acela de a diminua evaziunea fiscală în acest domeniu și totodată de a aduce mai multe taxe și impozite la bugetul de stat.

De asemenea, ONJN a mai fost înființat și datorită nevoii ca jocurile de noroc să fie îmbunătățite și adaptate conform vremurilor. În plus, era necesară această instituție și din cauza dependenței față de jocurile de noroc și mai ales pentru a proteja minorii.

ONJN își propune o reglementare corespunzătoare, echitabilă, realizată în mod responsabil și mai ales transparent în tot ce privește piața jocurilor de noroc.

Care sunt beneficiile

Până acum poți crede că doar statul are de câștigat de pe urma înființării ONJN-ului. Află că nu este deloc așa, chiar dacă sunt multe beneficii și pentru statul român.

Consumatorii de jocuri de noroc au, la rândul lor, foarte multe de câștigat de pe urma existenței acestei instituții. Iar dacă obișnuiești să joci astfel de jocuri la cazinouri online, atunci trebuie să cunoști neapărat următoarele beneficii:

Promovarea jocului responsabil

Pe cât pot fi de distractive și captivante jocurile de noroc, pe atât de periculoase se pot dovedi a fi acestea la un moment dat. Așa se face că există o mulțime de persoane dependente de jocurile de noroc, care au pierdut complet controlul și au dezvoltat astfel o problemă care le-a dat viața peste cap.

ONJN impune, printre altele, promovarea unui joc responsabil. Iar dacă nu ai devenit dependent de jocurile din cazinouri online este, cel mai probabil, și meritul acestei instituții.

Servicii sigure pentru jucători

Siguranța jucătorilor este un obiectiv important pentru ONJN, motiv pentru care impune constant măsuri și reglementări menite să îți ofere condiții cât mai sigure și mai bune. Chiar dacă nu ai observat până acum o decizie care să promoveze siguranța în materie de jocuri de noroc, asta nu înseamnă că nu se întâmplă lucruri.

Dacă nu ai avut probleme până acum jucând la cazinouri online, atunci fii sigur că ONJN a avut un cuvânt important de spus în trecut. Aceștia obligă platformele de jocuri de noroc să implementeze măsuri de cea mai înaltă securitate, întocmai pentru ca utilizatorii să fie cât mai puțin expuși pericolelor.

Gândește-te doar la faptul că folosești datele cardului tău bancar ori de câte ori efectuezi o depunere. Ar fi ușor ca acestea să ajungă pe mâna unor persoane rău intenționate dacă aceste cazinouri online nu ar fi implementat un sistem de securitate bine pus la punct.

Servicii de calitate

ONJN obligă cazinourile online să ofere servicii de cea mai bună calitate tuturor utilizatorilor care aleg să le folosească platformă. Prin urmare, dacă ești de părere că ai parte de cele mai bune condiții ori de câte ori alegi să accesezi cazinouri online și ești mulțumit de acest lucru, atunci ar trebui să conștientizezi faptul că ONJN a intervenit și a făcut acest lucru posibil.

Este așadar un motiv pentru care ar trebui să le fim recunoscători și să ne bucurăm de existența unei astfel de instituții.

Suport pentru gestionarea problemelor și conflictelor

Între cazinouri și jucătorii de cazino pot exista diferite probleme de-a lungul timpului. Fie că jucătorului i se pare că a primit mai puțini bani decât ar fi trebuit în mod normal, sau că a avut de suferit de pe urma unei tentative de fraudă, este important de conștientizat faptul că există o instituție la care putem apela atunci când trecem prin astfel de momente delicate.

Ne referim acum la ONJN, bineînțeles, iar printre numeroase schimbări pe care ONJN le-a avut pe această piață a jocurilor de noroc se află și această autoritate ce obligă cazinourile să implementeze politici corecte față de clienți.

Beneficiile pe care prezența ONJN le-a adus sunt nenumărate. Și nu putem decât să ne considerăm norocoși că România a copiat modelul european și a decis că o astfel de instituție este necesară. Fără ONJN piața jocurilor de noroc ar fi arătat cu totul altfel astăzi, iar jucătorii ar fi avut mai mult de suferit, suntem siguri.

×