x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cine va fi golgheter la Cupa Mondiala din Qatar?

Cine va fi golgheter la Cupa Mondiala din Qatar?

08 Noi 2022   •   16:03
Cine va fi golgheter la Cupa Mondiala din Qatar?

Cupa Mondială 2022 din Qatar reprezintă ediția cu numărul 22 și este una care anunță un spectacol total pe tărâm asiatic. La start se află 32 de națiuni, iar unele dintre ele se prezintă în Qatar cu atacanți de primă clasă – care au 2 obiective importante.

În primul rând vedetele încearcă să își ajute naționala în câștigarea mareului trofeu, însă râvnesc și la titlul de golgheter al turneului. Pariorii își pot face o idee despre cei mai buni marcatori la Cupa Mondială, accesând sectiunea de ponturi pariuri Cupa Mondiala

Care sunt favoriții pentru titlul de golgheter al Cupei Mondiale 2022?

PSG propune 3 superstaruri la Mondialul din Qatar, care urmează să lupte pentru titlul de golgheter. Neymar și Kylian Mbappe sunt momentan favoriții caselor de pariuri, aceștia având în spate naționale puternice. De altfel, Brazilia și Franța se numără printre principalele pretendente la trofeu în acest an.

Lionel Messi nu îi urmează imediat, fiind abia al 5-lea favorit la titlul de golgheter. Superstarul argentinian s-a adaptat de minune la PSG și face legea în Ligue 1. Fostul jucător al Barcelonei este gata pentru un ultim asalt în carieră asupra titlului mondial. În spatele lui Neymar și Mbappe se află Harry Kane, acesta completând podiumul.

Un alt francez este considerat favorit la acest capitol. Este vorba de Balonul de Aur – Karim Benzema. Vârful celor de la Real Madrid s-a odihnit în ultima perioadă, fiind de multe ori menajat de Carlo Ancelotti. Benzema își dorește enorm titlul de campion mondial – pe care l-a ratat în 2018, din pricina unor probleme cu federația de fotbal franceză.

Cristiano Ronaldo poate spera și el la trofeu și la titlul de golgheter, însă starul celor de la Manchester United are parte de un sezon de coșmar. Lusitanul prinde cu greu minute în tricoul ”diavolilor”, iar Erik ten Hag nu îl mai include în planurile sale de viitor.

Evident, există o serie de jucători ce pot produce oricând surpriza și pe care pariorii pot miza. Este vorba de Romelu Lukaku, Richarlison, Lautaro Martinez, Vinicius Junior, Memphis Depay sau Raheem Sterling.

Cine este cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale?

Topul în acest moment este condus de Miroslav Klose. Atacantul german a reusit să înscrie nu mai puțin de 16 goluri în 24 de partide disputate la Cupa Mondială, intrând în istoria competiției. Acesta este urmat de Ronaldo Nazario (15 goluri), Gerd Muller (14 goluri), Just Fontaine (13 goluri) și Pele (12 goluri).

Dintre jucătorii prezenți la Mondialul din Qatar, singurii cu șanse reale de a-l depăși pe Klose sau de a-l egala în acest an sunt:

  • Thomas Muller (10 reușite)
  • Luis Suarez (7 reușite)
  • Cristiano Ronaldo (7 reușite)
  • Harry Kane (6 reușite)
  • Lionel Messi (6 reușite)

Realist vorbind însă, este greu de crezut că unul din cei 5 poate ajunge măcar la numărul 16. Muller are matematic cele mai mari șanse, însă acesta nu este un marcator pur-sânge.

Va evolua Erling Haaland la Cupa Mondială din Qatar?

Din păcate pentru atacantul celor de la Manchester City, Norvegia nu a reușit să își asigure calificarea la Cupa Mondială din Qatar. Scandinavul cu siguranță ar fi fost un pretendent important la titlul de golgheter – chiar dacă nu avea în spate o națională puternică.

Un alt absent important este Ciro Immobile – atacantul celor de la Lazio rămânând acasă alături de reprezentativa Italiei.

×