x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Cioloş: Am văzut finala Stelei din '86 la internat, la unul dintre puţinele televizoare color din oraş

Cioloş: Am văzut finala Stelei din '86 la internat, la unul dintre puţinele televizoare color din oraş

03 Mai 2016   •   20:42
 Cioloş: Am văzut finala Stelei din '86 la internat, la unul dintre puţinele televizoare color din oraş

Premierul Dacian Cioloş şi-a reamintit marţi, cu ocazia unei ceremonii de marcare a 30 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni, felul în care a trăit victoria de atunci şi le-a mulţumit jucătorilor stelişti din 1986 pentru emoţia autentică pe care au creat-o.

"Acum 30 de ani aveam 16 ani, eram adolescent, îmi amintesc şi acum că am făcut un liceu care mă obliga să stau la internat, deci eram intern alături de alte câteva sute de colegi. Am avut şansa, la vremea aceea, să avem la internat unul dintre puţinele televizoare color din oraş şi deci am avut şansa să vă vedem în culori şi îmi amintesc şi acum faptul că ne-a fost permis, cu toată stricteţea dintr-un internat şi dintr-un liceu, să ieşim în curte, seara, noaptea după meciul de fotbal şi să ne exprimăm bucuria în ciuda tuturor restricţiilor vremii pe care trebuia să le respectăm. Dar în momentul respectiv toată lumea şi profesorii şi pedagogii au înţeles că astfel de momente de bucurie nu pot fi blocate de nicio regulă şi că poate e mai bine să nu impui nicio regulă unor oameni care îşi exprimă o bucurie autentică", a spus Cioloş.

Premierul i-a asigurat pe foştii jucători ai Stelei şi pe conducătorii clubului "de întreg respectul Guvernului'', pentru victoria de atunci şi pentru bucuria adusă românilor. "Dumneavoastră aţi ştiut să treziţi şi să creaţi în oameni, în români, acel spirit autentic de mândrie naţională aşa cum nu l-a putut face niciun alt eveniment politic sau de altă natură", a adăugat premierul.

Cioloş şi-a exprimat speranţa ca şi pe viitor astfel de succese să deschidă drumuri noi sportului românesc.

"Vă mulţumesc nu doar în calitatea pe care o am de prim-ministru şi vă spun că suntem mândri să facilităm organizarea acestui eveniment care să vă aducă laolaltă şi împreună cu bucuria dumneavoastră să retrăim şi noi bucuria acelor momente şi, totodată, să trăim şi speranţa că vom fi în măsură şi noi, la rândul nostru, să creăm din nou oportunităţi care să facă posibile astfel de evenimente care, din păcate, au rămas unice (...) în istoria fotbalului românesc. Sperăm ca această emulaţie care încă se vede în ochii dumneavoastră să ne dea forţa să regăsim modalităţile prin care să redeschidem drumuri noi sportului românesc", a subliniat premierul.

Dacian Cioloş a participat marţi seara la Cercul Militar Naţional la festivitatea aniversării a 30 de ani de când echipa de fotbal Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Campionilor Europeni.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: dacian ciolos finala sevilia 86 steaua