x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fostul mare handbalist Cristian Gaţu divorțează după 53 de ani de căsnicie

Fostul mare handbalist Cristian Gaţu divorțează după 53 de ani de căsnicie

de Redacția Jurnalul    |    28 Mar 2024   •   18:45
Fostul mare handbalist Cristian Gaţu divorțează după 53 de ani de căsnicie
Sursa foto: Hepta

Cristian Gațu, legendă a handbalului românesc și dublu campion mondial cu echipa națională a României în anii 1970, se află acum în mijlocul unui scandal marital de proporții. La vârsta de 78 de ani, Gațu se confruntă cu divorțul de soția sa, Tamara Gațu, după o căsnicie ce a durat 53 de ani.

Tamara Gațu (80 de ani) a intentat proces de divorț, acuzându-l pe fostul handbalist că a avut relații extraconjugale. Ea cere despăgubiri în valoare de 500.000 de lei (aproximativ 100.000 de euro) și o pensie lunară de întreținere de 5.000 de lei. Despărțiți deja, cei doi au vândut casa în care locuiau în Corbeanca, iar Tamara s-a mutat în Beiuș, în timp ce Cristian a rămas în București. Divorţul şi partajul se dezbat la Judecătoria Beiuş, din judeţul Bihor.

Potrivit adevarul.ro, Tamara Gaţu acuză că a fost înşelată şi că soţul ei locuieşte în prezent cu o femeie în vârstă de 53 de ani, văduva unui fost handbalist. Mai mult, femeia a fost citată la termenul de judecată din această lună, dar s-a „jurat cu mâna pe Biblie că este simpla menajeră a fostului sportiv”. Nu şi-a schimbat declaraţiile nici după ce au fost prezentate imagini cu ea ţinându-se de mână, pe stradă, cu Cristian Gaţu.

Tamara Gaţu cere despăgubiri importante pentru că a rămas singură la 80 de ani. Îşi doreşte să primească în urma divorţului 500.000 de lei drept daune morale şi o pensie de întreţinere de 5000 de lei pe lună.

Handbalistul a transmis însă că nu are ce împărţi cu soţia lui. Şi-au împărţit banii din vânzarea casei din Corbeanca, iar Tamara Gaţu ar fi primit şi una dintre cele două maşini ale familiei.

Cu două titluri mondiale câștigate în 1970 și 1974, precum și două medalii olimpice (bronz în 1972 și argint în 1976), Gațu a rămas o emblemă a sportului național.

×
Subiecte în articol: cristian gatu divort Tamara Gațu