x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport De ce ramane Ilie Nastase un sportiv urias?

De ce ramane Ilie Nastase un sportiv urias?

de Dan Constantin    |    12 Sep 2015   •   13:16
De ce ramane Ilie Nastase un sportiv urias?
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Romanii urmaresc deplin conectati si cu sufletul la gura competitiile din circuitul turneelor de tenis la care participa Simona Halep. Redevenita nr. 2 mondial in clasamentul WTA, Simona este in momentul de fata sportivul roman cel mai mediatizat.

Succesele ei sunt comentate pe larg, salutate ca mari victorii nationale, infrangerile acceptate cu greutate si considerate o suferinta a intregului neam.

Competitia de la New York, a devenit un eveniment central si pentru Romania. Tansmisiile si comentariile ne-au introdus in amanuntele unei mari intreceri, la nivelul de varf a sportului in care nu trebuie sa uitam, ca Romania a triumfat.

Ilie Nastase a cucerit trofeul de simplu la US Open in 1972 invingandu-l pe Arthur Ashe, cel care da acum numele principalei arene din complexul de la Flushing Meadows.

In palmares mai are un turneu de Mare Slem, cel de la Paris,castigat in 1973. A fost nr. 1 mondial in 1972 si 1973. A castigat 57 DE TURNEE din circuitul profesionist. A cucerit de 4 ori Turneul Campionilor si finalist de doua ori la Wimbledon.

Cand stabilim onoruri pentru gloriile sportului romanesc este greu sa nu il apreciem pe Ilie Nastase ca lider de la care pornesc comparatiile.

×