x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport DOLIU în sportul românesc! Una dintre victimele de la Clinceni era o handbalistă de 27 de ani: "Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!"

DOLIU în sportul românesc! Una dintre victimele de la Clinceni era o handbalistă de 27 de ani: "Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!"

19 Oct 2015   •   16:34
DOLIU în sportul românesc! Una dintre victimele de la Clinceni era o handbalistă de 27 de ani: "Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!"
Sursa foto: Andreea Nica / jurnaluldebuzau.ro

Accidentul de ieri petrecut pe Aerodromul Clinceni, care s-a soldat cu doi morți și un rănit grav, a îndoliat lumea sportivă din Romînia.

Una dintre persoanele decedate e Andreea Nica, o handbalistă în vârstă de doar 27 de ani, portat în prima ligă, la Unirea Slobozia, potrivit gsp.ro.

Absolvise Psihologia şi era chiar fiica președintelui secției de handbal a ialomițenilor. În trecut, a fost şi componentă a "naționalei" de tineret a României.

Citeşte şi ALERTĂ - Spitalul Floreasca: Al treilea paraşutist accidentat la Clinceni e în stare foarte gravă


Sâmbătă, cu o zi înainte de tragedie, echipa sa terminse la egalitate, 28-28, meciul cu SCM Craiova de pe teren propriu, gazdele ratând o aruncare de la 7 metri... în ultimele secunde. "A fost foarte afectată. M-a întrebat de ce ni se întâmplă nouă toate astea, pe final?", a povestit antrenoarea sa, Victorina Bora.

Citeşte şi Salturi mortale pe Aerodromul Clinceni

Coechipierele ei povestesc că Andreea își pregătise de trei luni saltul cu parașuta, dar nu avusese timp... până ieri. "Mă duc să sar cu parașuta, să mă descarc!", le-a spus ea.

Citeşte şi Dosar penal în legătură cu accidentul de la Clinceni

Andreea a sărit în tandem cu instructorul Adrian Constandache, 43 de ani, care avea peste 4.000 de salturi la activ, când Dan Floroiu, un parașutist mai puțin experimentat, s-a lansat mai devreme decât trebuia, iar cei trei s-au agăţat şi lovit la 70 de metri deasupra solului, izbindu-se violent de pământ.

Andreea a fost dusă imediat la spital, dar s-a stins pe masa de operaţie, în timp ce Adrianm se află în stare gravă la spital. Dan Floroiu a murit pe loc, în urma rănilor suferite şi a unui stop cardio-respirator.

×
Subiecte în articol: clinceni aerodorm tragedie parasutism