x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, orașul gazdă al Jocurilor din 2028

Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, orașul gazdă al Jocurilor din 2028

de Redacția Jurnalul    |    13 Aug 2024   •   10:45
Drapelul olimpic a ajuns în Los Angeles, orașul gazdă al Jocurilor din 2028
Sursa foto: X/The Olympic Games

Drapelul olimpic a sosit luni în Los Angeles, unde va fi arborat în 2028, când orașul va găzdui următoarele Jocuri de vară, scrie Reuters.

Steagul a sosit la bordul unui avion Delta Airlines care transporta sportivi și oficiali americani.

Primarul orașului Los Angeles, Karen Bass, a fluturat steagul olimpic înainte de a coborî pe scările avionului pentru a fi întâmpinată de guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Bass a declarat că a simțit o „mândrie și o responsabilitate extraordinare” la primirea drapelului olimpic duminică la Paris.

În 2017, Comitetul Internațional Olimpic a acordat Los Angeles-ului dreptul de a găzdui Jocurile din 2028. Va fi a treia oară când Los Angeles va găzdui Jocurile în era modernă, după ce a fost orașul gazdă în 1932 și 1984.

Bass a recunoscut că Parisul a ridicat ștacheta în calitate de gazdă olimpică și că problema persoanelor fără adăpost din Los Angeles va fi o provocare de depășit. Dar Orașul Îngerilor are un atu de talie mondială pe care nimeni altcineva nu îl poate revendica: „Avem Hollywood-ul, așa că mă aștept la o mulțime de oportunități magice”, a declarat ea pentru Reuters la Paris.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×