x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Federer, Nadal și Djokovic, păreri diferite în ceea ce-l privește pe președintele ATP

Federer, Nadal și Djokovic, păreri diferite în ceea ce-l privește pe președintele ATP

13 Mar 2019   •   18:21
Federer, Nadal și Djokovic, păreri diferite în ceea ce-l privește pe președintele ATP

Roger Federer, Rafael Nadal şi Novak Djokovic, jucătorii care domină de mulţi ani tenisul mondial şi se pot bucura de o autoritate morală în acest sport, au păreri diferite în ce-l priveşte pe preşedintele ATP, scrie agenţia France-Presse. 

Djokovic a câştigat trei turnee de Mare Şlem consecutive (Wimbledon şi US Open 2018, Openul Australiei 2019) şi a redevenit lider mondial. Sârbul este o figură foarte importantă şi în atmosfera mai discretă a reuniunilor şi consiliilor de administraţie ale ATP, ca preşedinte al puternicului consiliu al jucătorilor. 

"Djoko" a obţinut încă o victorie înainte de startul turneului de la Indian Wells: actualul preşedinte ATP, britanicul Chris Kermode, va părăsi această funcţie când îi expiră contractul la sfârşitul lui 2019. 

Djokovic, cel care a câştigat 15 titluri de Mare Şlem şi 128 de milioane de dolari, a negat că ar fi obţinut capul lui Kermode, fost modest jucător profesionist, devenit organizator de turnee, apoi preşedinte al ATP în 2014. 

"Trebuie să adopt perspectiva tuturor componenţilor ATP, jucători, turnee, conducători, reprezentanţi ai jucătorilor şi ai turneelor, toţi facem parte din aceeaşi instituţie", a declarat el. 

De fapt, decizia de a nu-i prelungi contractul lui Kermode a fost luată după un vot al consiliului de administraţie al ATP, în care se află trei reprezentanţi ai jucătorilor, dar nu şi Djokovic, trei reprezentanţi ai organizatorilor de turnee şi însuşi preşedintele. 

De câteva luni, sârbul nu ascundea faptul că nu mai vedea în Kermode omul potrivit pentru dezvoltarea circuitului masculin, dar mai ales pentru creşterea premiilor. 

Nadal şi Federer nu au apreciat ceea ce s-a întâmplat în culise, fără ştirea lor. 

"Cei care conduc consiliul (jucătorilor) nu au făcut o treabă bună pentru că, având în vedere că ne reprezintă, ar trebui în mod normal să ne ceară părerea. Nu pentru deciziile mărunte, ci pentru cele importante ca aceasta", a afirmat Nadal. "Am mereu mobilul la mine, n-am primit niciun SMS despre acest subiect", a adăugat spaniolul. 

Federer este şi mai furios. "Totul merge bine pentru tenis, cu excepţia cazurilor când se vorbeşte despre politică şi atunci îţi spui: 'Dumnezeule, dar ce se întâmplă!'", a estimat jucătorul cu 100 de turnee ATP câştigate, dintre care 20 de Mare Şlem. 

Elveţianul a dezvăluit că Nadal a venit de curând la el ca să discute despre viitorul acestuia, iar ei sunt "pe aceeaşi lungime de undă". 

Jignit că nu a fost contactat de Djokovic, Federer a avertizat că ar vrea să aibă din nou "un rol activ" în funcţionarea ATP după ce a fost preşedintele consiliului jucătorilor între 2008 şi 2014. 

Următoarele alegeri pentru consiliul jucătorilor, care este alcătuit din zece membri, sunt prevăzute în iulie 2020 şi ar putea fi agitate. 

Reprezentanţii jucătorilor au încercat marţi seară să se reconcilieze cu Nadal, Federer şi alţi nemulţumiţi. 

Ei au publicat un comunicat în care au asigurat că şi-au îndeplinit rolul şi că "decizia lor (referitoare la viitorul preşedintelui ATP - n. r.) nu a fost luată şi apărată de o persoană sau două sau pentru un proiect anume". 

"Credem că un nou lider ne va permite să ne consolidăm punctele forte, să ne dezvoltăm şi să facem faţă provocărilor care apar", au explicat ei. "Ne bucurăm însă că mai multe simboluri ale tenisului vor să revină în discuţiile politice şi să ne ajute în următoarea etapă a dezvoltării acestui sport", se încheie comunicatul.

AGERPRES

×