x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Fernando Santos părăsește echipa Portugaliei după eliminarea de la Cupa Mondială

Fernando Santos părăsește echipa Portugaliei după eliminarea de la Cupa Mondială

de Redacția Jurnalul    |    15 Dec 2022   •   23:41
Fernando Santos părăsește echipa Portugaliei după eliminarea de la Cupa Mondială
Sursa foto: Hepta

Fernando Santos a părăsit postul de selecționer al Portugaliei după ce echipa sa a pierdut în fața Marocului în sferturile de finală ale Cupei Mondiale, a anunțat joi Federația Portugheză de Fotbal (FPF).

Portughezii au suferit o înfrângere surprinzătoare cu 1-0 în fața Marocului, sâmbătă, în Qatar, după ce Santos a început meciul lăsându-l pe banca de rezerve pe Cristiano Ronaldo, golgheterul recordman al țării din toate timpurile.

Într-un mesaj video emoționant, Santos a spus că a fi selecționerul Portugaliei a fost un "vis devenit realitate" și un "obiectiv de viață" pe care l-a îndeplinit.

"Când conduci grupuri, trebuie să iei decizii dificile", a adăugat el. "Este normal că nu toată lumea a fost mulțumită de alegerile pe care le-am făcut, dar deciziile pe care le-am luat s-au gândit întotdeauna la ce ar fi mai bine pentru echipa noastră".

Într-o declarație, FPF a precizat că ambele părți au fost de acord să rezilieze contractul, deoarece a fost "momentul potrivit pentru a începe un nou ciclu".

Santos, care a fost criticat pentru tacticile sale, a devenit selecționerul Portugaliei în 2014 și a condus țara în 109 meciuri. A câștigat Campionatul European în 2016 și Liga Națiunilor inaugurală a UEFA în 2018-19.

"În plus față de titlurile câștigate, Fernando Santos a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri și cele mai multe victorii", a precizat FPF. "A fost o onoare să avem un antrenor și o persoană ca Fernando Santos în fruntea echipei naționale".

FPF a declarat că board-ul său va începe acum procesul de selecție a unui nou manager.

Diferite instituții media portugheze au relatat că nume precum Jose Mourinho, managerul lui AS Roma, Rui Jorge, selecționerul naționalei sub 21 de ani, și Paulo Fonseca, antrenorul lui Lille, au fost luate în considerare ca posibili înlocuitori.

Mourinho a sosit mai devreme joi în regiunea sudică a Portugaliei, unde AS Roma va disputa trei meciuri amicale, dar nu a răspuns întrebărilor reporterilor referitoare la preluarea postului de selecționer.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: fernando santos Portugalia