x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Legenda fotbalului a fost răpus de cancer

Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Legenda fotbalului a fost răpus de cancer

de Razvan Voiculescu    |    06 Ian 2023   •   11:50
Gianluca Vialli a murit la 58 de ani. Legenda fotbalului a fost răpus de cancer
Sursa foto: Hepta

Legenda fotbalului italian Gianluca Vialli a murit la 58 de ani, la cinci ani după ce a fost diagnosticat pentru prima dată cu cancer pancreatic.

Vialli a fost diagnosticat cu cancer pancreatic în 2017, dar după ce a spus în aprilie 2020 că se simte bine după tratamentul împotriva cancerului, a fost rediagnosticat în 2021, potrivit BBC.

Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani de boală, înfruntată cu mult curaj și demnitate.

Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul anilor cu afecțiune. Amintirea și exemplul lui vor trăi veșnic în inimile noastre”, este anunțul oficial al familiei lui Vialli, conform Gazzetta dello Sport.

Vialli a jucat de 59 de ori pentru Italia și a câștigat Liga Campionilor cu Juventus înainte de a se alătura lui Chelsea în 1996 și de a deveni jucător-manager în 1998. Vialli a marcat 40 de goluri în 88 de apariții pentru Chelsea între 1996 și 1999.

Vialli a fost primul italian care a condus o echipă din Premier League, luând locul demisului Ruud Gullit la sfârșitul sezonului și a condus Chelsea la victorie în Cupa Ligii, Cupa Cupelor UEFA și Supercupa UEFA.

Vialli, care a condus și Watford între 2001 și 2002.

Fostul atacant de la Sampdoria și Juventus a preluat un rol în staff-ul fostului coechipier Roberto Mancini la naționala Italiei, care a câștigat Campionatul European în Anglia în vara următoare.

El a renunțat la acest rol în decembrie 2020, când s-a întors la spitalul Royal Marsden pentru a urma un tratament suplimentar pentru cancer, pe care l-a numit „un oaspete nedorit”.

Gianluca Vialli era căsătorit cu Catheryn, o englezoaică alături de care are două fiice, Olivia și Sofia, care i-au fost alături în acești ani grei. Italianul a fost obligat să apeleze la chimioterapie și radioterapie pentru a-și tempera boala.

 

×