x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Gianni Infantino va avea un nou mandat de patru ani în funcția de președinte al FIFA

Gianni Infantino va avea un nou mandat de patru ani în funcția de președinte al FIFA

18 Noi 2022   •   06:20
Gianni Infantino va avea un nou mandat de patru ani în funcția de președinte al FIFA
Sursa foto: Hepta

Președintele FIFA, Gianni Infantino, va avea un nou mandat de patru ani la conducerea organismului de conducere al fotbalului mondial, fiind confirmat ca singurul candidat la următoarele alegeri din martie.

Infantino, care a primit un sprijin larg din partea confederațiilor și asociațiilor naționale, a fost singurul nume prezentat până la termenul limită de miercuri, a anunțat joi FIFA.

Infantino, în vârstă de 52 de ani, a făcut o campanie intensă în ultima lună, căutând susținerile individuale ale asociațiilor naționale, și și-a consolidat semnificativ poziția.

El va fi reales pentru un al treilea mandat la congresul FIFA din Rwanda, care va avea loc în martie.

Infantino a câștigat președinția FIFA în 2016 pentru un mandat inițial de trei ani, înlocuindu-l pe Sepp Blatter, și a fost reales în 2019.

El a mulțumit celor peste 200 de asociații membre care, potrivit FIFA, i-au oferit sprijinul lor pentru un nou mandat de președinte.

„Aș dori pur și simplu, pentru că, din nou, este prima dată când vorbesc public astăzi, să consemnez marile mele mulțumiri pentru cele peste 200 de asociații membre ale FIFA, toate cele șase confederații care m-au susținut", a declarat Infantino într-un comunicat.

„Mă simt umil și onorat să pot servi comunitatea fotbalistică mondială în următorii patru ani".

Oficialul elvețian l-a învins pe președintele Confederației Asiatice de Fotbal, șeicul Salman bin Ebrahim Al Khalifa din Bahrain, în ultimul tur al acelui scrutin din 2016, după ce prințul Ali Bin Al Hussein din Iordania și francezul Jerome Champagne fuseseră eliminați.

Dar el și-a datorat candidatura excluderii din fotbal a candidatului preferat al Europei, fostul său șef și președinte al UEFA, Michel Platini, exclus din fotbal alături de Blatter pentru încălcări ale eticii. Ambii au negat că ar fi greșit și au fost achitați de acuzațiile de fraudă de către un tribunal elvețian în acest an.

Infantino a fost apoi reales fără opoziție, după ce a obținut un al doilea mandat la Congresul FIFA de la Paris din 2019.

De la preluarea mandatului, el a supervizat extinderea Cupei Mondiale la 48 de echipe în 2026. Turneul va fi găzduit în comun de Canada, Mexic și Statele Unite.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: gianni infantino presedinte fifa