x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Swiatek a donat 70.000 de dolari pentru UNICEF Polonia cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

Swiatek a donat 70.000 de dolari pentru UNICEF Polonia cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   00:40
Swiatek a donat 70.000 de dolari pentru UNICEF Polonia cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale
Sursa foto: Hepta

Iga Swiatek a marcat Ziua Mondială a Sănătății Mintale din acest an prin donarea a 300.000 de zloți (aproximativ 70.000 de dolari) pentru a sprijini domeniul sănătății mintale în Polonia, țara sa natală.

Una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din lume, Swiatek pune un accent mai mare pe sănătatea sa mintală și este deseori sinceră și angajată în conducerea luptei împotriva problemelor din acest spectru.

În plus, numărul 2 mondial a făcut acum o tradiție obișnuită din donațiile pentru această cauză. În ultimii doi ani, Swiatek a contribuit cu donații în bani pentru organizații caritabile dedicate sănătății mintale.

Anul trecut, jucătoarea în vârstă de 22 de ani și-a donat întregul premiu în bani de la turneul de la Ostrava în beneficiul organizațiilor non-profit poloneze din domeniul sănătății mintale.

Demersul a declanșat manifestări de respect din toate colțurile lumii, iar Swiatek fiind nominalizată la premiul UN Women's Rise and Raise Others pentru inițiativa sa.

Într-o postare recentă pe X, Swiatek a făcut apel la oameni să îi ajute pe cei care au nevoie, alături de câteva reflecții personale pe marginea subiectului.

Ziua Mondială a Sănătății Mintale este sărbătorită anual la 10 octombrie. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) raportează că una din opt persoane din întreaga lume trăiește cu probleme de sănătate mintală și, fapt îngrijorător, afectează un număr mare de adolescenți și tineri.

În fiecare an, această zi specială este menită să crească gradul de conștientizare a problemelor de sănătate mintală la nivel global și să reunească eforturile tuturor susținătorilor în sprijinul sănătății mintale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Iga Swiatek