x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Sport eXtrasport Jocurile Olimpice de la Los Angeles se vor disputa cu două săptămâni mai devreme

Jocurile Olimpice de la Los Angeles se vor disputa cu două săptămâni mai devreme

de Redacția Jurnalul    |    12 Aug 2024   •   14:45
Jocurile Olimpice de la Los Angeles se vor disputa cu două săptămâni mai devreme

Următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice de vară va avea loc la Los Angeles (California) şi va debuta mai devreme decât JO 2024, iar acest lucru ar putea genera unele probleme pentru fotbalul european.

Jocurile de la Los Angeles vor debuta în data de 14 iulie, zi în care s-a disputat anul acesta finala EURO 2024, câştigată de Spania în faţa Angliei (scor 2-1).

Întrecerile olimpice din Statele Unite se vor derula între 14 şi 30 iulie 2028, cu două săptămâni mai devreme decât intervalul în care s-au desfăşurat Jocurile de la Paris (26 iulie - 11 august).

Un calendar care ar putea pune probleme Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), în special în ceea ce priveşte turneul de fotbal, în condiţiile în care în vara respectivă se va disputa şi EURO 2028 din Marea Britanie şi Irlanda, care ar urma să se deruleze, după toate probabilităţile între 9 iunie şi 9 iulie, însă nu a fost luată deocamdată o decizie finală în această privinţă.

Dacă datele respective se vor confirma, Olimpiada californiană va debuta aşadar la doar cinci zile după încheierea EURO 2028, faţă de 12 zile cât a fost intervalul dintre EURO 2024 şi JO de la Paris. La aceasta se adaugă distanţa mai mare între cele locaţii, aflate pe continente diferite, precum şi diferenţa de fus orar, care implică o perioadă mai lungă de adaptare.

În aceste condiţii, s-ar putea ca unele dintre vedetele care vor lua parte la EURO 2028 să nu mai poată participa şi la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, aşa cum a fost cazul, de exemplu, cu spaniolul Fermin Lopez, campion european şi olimpic cu La Roja în această vară.

AGERPRES

×